Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν (pics)

748115-poutin2.jpg

23-11-2016 11:01

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο Πατριάρχης  Αλεξανδρείας, κ. Θεόφιλος με αφορμή τα γενέθλια του Ρώσου Πατριάρχη, κ. Κυρίλλου.

Ρεπορτάζ: Μαρία Γιαχνάκη

Ο Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τη θρησκευτική κατάσταση στην Αφρική και τις επιπτώσεις του ισλαμικού φονταμενταλισμού στο Πατριαρχείο, τις αδελφικές σχέσεις των δύο Εκκλησιών, Αλεξάνδρειας και Μόσχας, την αμέριστη συμπαράστασή του στο πλευρό της Ρωσικής Εκκλησίας για το ουκρανικό ζήτημα, τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο της Αλεξανδρείας, αλλά και τα συμπεράσματα από τη Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης.

Μίλησε μάλιστα αρκετά και για τη χαρισματική προσωπικότητα του Πατριάρχου Κυρίλλου και την αρωγή του στην Ιεραποστολή και το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Τέλος, παρακολούθησαν μαζί και μουσική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού, προς τιμήν του Πατριάρχου Κυρίλλου, στην οποία επίσης παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μετά τις σημαντικές επαφές που πραγματοποίησε όλες αυτές τις ημέρες στη ρωσική πρωτεύουσα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας με σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής και της οικονομίας της χώρας, απέσπασε την διαβεβαίωση ότι με την νέα χρονιά θα επαναλειτουργήσει η αερογραμμή Ρωσίας – Αιγύπτου, ώστε να ανακάμψει ο τουρισμός στην Νειλοχώρα, από τον οποίον έχουν οικονομικά οφέλη χιλιάδες Αιγύπτιοι εργαζόμενοι.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr