Ο Πούτιν θέλει να διατηρηθεί η απαγόρευση εισαγωγής τροφίμων από τη Δύση – Τι είπε για Φιγιόν

748024-putin.jpg

23-11-2016 0:13

Η Ρωσία θα εξασφαλίσει ότι η απαγόρευση ορισμένων εισαγωγών τροφίμων από τη Δύση θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία θα εξασφαλίσει ότι η απαγόρευση ορισμένων εισαγωγών τροφίμων από τη Δύση θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία απαγόρευσε τις εισαγωγές ορισμένων φρέσκων τροφίμων από χώρες που επιβάλλουν κυρώσεις για το ρόλο της Μόσχας στην ουκρανική κρίση το 2014.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος έχει «μάλλον καλές σχέσεις» με τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα της γαλλικής κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ ανέφερε πως η Μόσχα παρακολουθεί από κοντά τις προκριματικές εκλογές στη Γαλλία και πως οι Πούτιν και Φιγιόν «είχαν αρκετά προωθημένες επαφές όταν ήταν πρωθυπουργοί ο καθένας στη χώρα του», διευκρίνισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Εκείνη την εποχή υπήρχε ακόμη ένα γόνιμο κλίμα εργασίας υπέρ της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Και διατήρησαν αρκετά καλές σχέσεις», συνέχισε.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις προκριματικές εκλογές. Η Γαλλία είναι ένας εταίρος με τον οποίο έχουμε καλές σχέσεις και με τον οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη συνεργασία απ’ ό,τι σήμερα», υποστήριξε επίσης ο Πεκσόφ.

Μετά την άνοδο της αριστεράς στην εξουσία στη Γαλλία το 2012, ο πολύ συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν είχε μεταβεί επανειλημμένα στη Ρωσία, κυρίως το 2013, για να συναντήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην επίσημη κατοικία του στο Νόβο Ογκάρεβο, κοντά στη Μόσχα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...