Σαρώνουν το εισόδημα και τάζουν μεταλαβιά στους ευπαθείς

747767-xouliarakis.jpg

22-11-2016 10:21

Στις διαπραγματεύσεις εξετάστηκε και… η πρόθεση της κυβέρνησης να διανείμει, μέσω κοινωνικού μερίσματος, μέρος της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016, το οποίο προβλέπεται στον προϋπολογισμό.

Αν μη τι άλλο γίνεται… του παραλογισμού, αφού υπογράφουν συλλήβδην τη φτωχοποίηση των ήδη νεόπτωχων Ελλήνων παντοιοτρόπως (κι άλλοι φόροι, έμεσοι – άμμεσοι, αυξήσεις σε φορολογία και εισφορές) η κυβέρνηση «πουλά» συσσίτια και αλληλεγγύη.

Πιστή στη γραμμή των πιστωτών μετά τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες, προετοιμάζει έδαφος φιλέσπλαχνου κοινωνικού προφίλ, διανέμοντας… μέρος της… υπέρβασης του αμφισβητούμενου πλεονάσματος.

Εκοψαν συντάξεις, επιδόματα, αύξησαν εισφορές, αχρήστευσαν το ΕΚΑΣ. Την ιστορία τους στη διακυβέρνηση της χώρας τη γνωρίζουμε όλοι.

Μέρισμα προοριζόμενο για εκλογές

Η τραγωδία είναι ότι πιστεύουν πως με πολιτικάντικα «ευεργετήματα» θα αντιστρέψουν την ένδεια που έχουν προκαλέσει στην ελληνική οικογένεια θα κατευνάσουν τον θυμό και θα οδηγήσουν τη χώρα στις κάλπες με το πλεονέκτημα του φιλολαϊκού προφίλ και υποστηρικτή των αδυνάτων. 

Πάντως ούτε αυτό το μέτρο είναι βέβαιο ότι θα τελεσφορήσει ακόμη και ως αντίδωρο προοριζόμενο για τους αδυνάτους.

Σχετικά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα διανείμει το κομμάτι εκείνο της υπέρβασης του πλεονάσματος, το οποίο θεωρείται απολύτως «ασφαλές», αφού έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα ενδεχόμενα ρίσκα τα οποία ενδεχομένως θα το επηρεάσουν.

«Το ότι έχουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ υπέρβαση πλεονάσματος δεν σημαίνει ότι μπορούμε να δώσουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέρισμα, μπορεί τελικά να δώσουμε ένα αισθητά μικρότερο κομμάτι, όσο είναι ασφαλές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

Για το συγκεκριμένο θέμα θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις, καθώς επιδιώκεται το κοινωνικό μέρισμα να χορηγηθεί εντός του 2016.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr