Καμερούν: Τουλάχιστον 21 νεκροί μετά από κατανάλωση ενός τοπικού αλκοολούχου ποτού

746365-kamerun.jpg

16-11-2016 23:08

Οι θάνατοι στο Καμερούν που αποδίδονται στην κατανάλωση του συγκεκριμένου ποτού αποτελούν σύνηθες φαινόμενο.

Εικοσιένα άνθρωποι πέθαναν και έξι εξακολουθούν νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στο ανατολικό Καμερούν, έπειτα από κατανάλωση μιας τοξικής παρτίδας ενός τοπικού αποσταγμένου αλκοολούχου ποτού, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Τα θύματα ξεκίνησαν να αισθάνονται αδιαθεσία έπειτα από την κατανάλωση του ποτού οδοντόλ, μιας ισχυρής οινοπνευματώδους ουσίας –απόσταγμα είτε από φοινικικό οίνο, είτε από αραβόσιτο είτε από ζαχαροκάλαμο– σε ένα πάρτι την Κυριακή (13/11) στην πόλη Μιντούρου στο ανατολικό Καμερούν.

«Κάποιοι παρουσίασαν γαστρεντερικά προβλήματα, απώλεια όρασης, και απώλεια συνείδησης. Δεκατέσσερις άνθρωποι πέθαναν επί τόπου», τόνισε ο Ρόμπερτ Μαρθουρίν Μπιντζάνγκ, ένας τοπικός αξιωματούχος υγείας.

Τα θύματα που εμφάνισαν απώλεια συνείδησης, μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό νοσοκομείο, όπου επτά άνθρωποι πέθαναν. Χθες Τρίτη απεβίωσε ο τελευταίος από τους 21 ανθρώπους. Έξι ακόμη παραμένουν σήμερα υπό παρακολούθηση.

Ο τοπικός κυβερνήτης Γκρεγκόιρε Μβονγκό επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών και οι τοπικές Αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους κατανάλωσης του ποτού.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr