Ολονύκτια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Υγείας από την ΠΑΣΟΝΟΠ (pics)

747637-img_9366.jpg

21-11-2016 20:14

Σε ολονύκτια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας προχώρησε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ). 

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Βασικό αίτημα «να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017».

Όπως αναφέρει η ΠΑΣΟΝΟΠ «μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων».

Όπως αναφέρει η κατά 25 χρόνια νοσηλεύτρια στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, Σοφία Αγγέλη, ο κίνδυνος να κοπεί το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών.

Σύμφωνα με την ίδια, μια τέτοια περικοπή θα σημάνει την περεταίρω μείωση του εισοδήματος της οικογένειας της καθώς ίδια αλλά και ο σύζυγος της εργάζονται στον κλάδο της Υγείας.

Οι νοσηλευτές με κεριά στα χέρια, τις στολές τους κρεμασμένες στα δέντρα, σόμπες, κεριά στημένα στα σκαλιά του υπουργείου Υγείας αλλά και μπαλόνια τα οποία γράφουν «μόνιμες πραγματικές προσλήψεις, ειδικό κλαδικό μισθολόγιο, ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ασφαλείς αναλογίες ασθενών- νοσηλευτών» διεκδικούν μεταξύ άλλων αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας με ασφαλείς και σύγχρονες αναλογίες ασθενών / νοσηλευτών, καθώς και ενιαία, Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική Εκπαίδευση.

Η Ομοσπονδία καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου «να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό Ειδικού Νοσηλευτικού Μισθολογίου», καθώς όπως υποστηρίζει «οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το Νοσηλευτικό προσωπικό».

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr