Φωτιά στην περιοχή Λατομείων Μαρκόπουλου – Παρέμβαση της Περιφέρειας

747608-pirkagia.jpg

21-11-2016 19:06

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο απορριμμάτων, στην περιοχή των Λατομείων του Μαρκόπουλου.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, είναι μικρής έκτασης, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Επέμβαση της Περιφέρειας

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο των ανενεργών λατομείων Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Για την υποστήριξη του έργου της πυροσβεστικής διέθεσε ένα φορτηγό όχημα καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα βαρέως τύπου (ερπυστριοφόρο) ενώ απέστειλε κλιμάκιο υπαλλήλων της, προκειμένου να διενεργηθεί άμεσα αυτοψία στο χώρο της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι με την εκδήλωση της φωτιάς, στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Με δεδομένο το ενδεχόμενο να προκύψουν ζητήματα περιβαλλοντικής υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος και ρύπανσης, με εξαιρετικά επείγον έγγραφο ενημερώθηκαν για έλεγχο και περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητάς τους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Πεντέλης, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...