Φιάσκο με το «βραχιολάκι» – Κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Energa η δραπέτης που το… ξεφορτώθηκε

747410-braxiolaki.jpg

21-11-2016 10:26

Το μέτρο με το πολυδιαφημισμένο «βραχιολάκι», η ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού που φορούν κάποιοι κρατούμενοι, καταρρέει… και το απέδειξε η κατηγορούμενη για την υπόθεση του σκανδάλου της Energa που απλά το… ξεφορτώθηκε κι εξαφανίστηκε.

Ήταν 18:58 το απόγευμα του Σαββάτου (19/11) όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός για το βραχιολάκι που φορούσε μια 43χρονη υπόδικη για την υπόθεση  της Energa που αφορά σε υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την επιτήρηση του συστήματος ενημέρωσε την αστυνομία ότι παραβιάστηκε η περίμετρος στην οποία επέτρεπε το βραχιολάκι να κινείται η 43χρονη.

Σύμφωνα με το γεωγραφικό σήμερα που έστειλε το βραχιολάκι, η 43χρονη είχε βγει από το σπίτι της στην περιοχή της Ομόνοιας. Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι υπήρξε όντως θέμα παραβίασης των όρων αποφυλάκισής της και όχι κάποιο τεχνικό πρόβλημα, η Αστυνομία ενημερώνεται ότι υπάρχει παραβίαση του ιμάντα που κρατάει το βραχιολάκι, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί βρέθηκε κομένο το βραχιολάκι, το οποίο είναι φτιαγμένο από υλικό κέβλαρ κι έχει ενσωματωμένο πομπό GPS αλλά όχι και η 43χρονη.

Ποια είναι η δραπέτης

Η 43χρονη Μαρία Σκλαβάκη είναι μια εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο σκάνδαλο της Energa και της είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος το να φορά το βραχιολάκι εντοπισμού εδώ κι έξι μήνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», απέδρασε μόλις πληροφορήθηκε ότι το περιοριστικό αυτό μέτρο παρατάθηκε για την ίδια και παρά την παρέλευση του 18μηνου. Η κατηγορούμενη, αναφέρει το άρθρο, φαίνεται ότι ένιωσε «αδικημένη» με δεδομένο ότι οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί της, οι οποίοι φορούσαν επίσης βραχιολάκι, αφέθηκαν ελεύθεροι μόλις έληξε το 18μηνο, χωρίς το δικαστικό συμβούλιο να παρατείνει την ηλεκτρονική επιτήρησή τους.

Για την 43χρονη, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση της επιτήρησης για έξι μήνες ακόμα.

Νομικοί που συμμετέχουν στη δίκη της Energa, χαρακτηρίζουν την κίνησή της, ως μεγάλο λάθος καθώς ο ενδεχόμενος εντοπισμός και η σύλληψή της θα σημάνει την αυστηρότερη ποινικής της μεταχείριση καθώς εκτιμούν ότι θα της στερήσει το ενδεχόμενο ανασταλτικού χαρακτήρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σκάνδαλο της Energa



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr