Εργασιακά: Το ΔΝΤ ζητάει «αίμα» από την Αχτσιόγλου και πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων

747335-axtsioglou-thesmoi.jpg

20-11-2016 21:28

Ειδήσεις για εργασιακά: «Ταφόπλακα» στα δικαιώματα των εργαζομένων, με την επιβολή ενός απίστευτου εργασιακού Μεσαίωνα επιδιώκουν να βάλουν οι Θεσμοί και ειδικότερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, απαιτώντας από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, «η ελληνική πλευρά υποστήριξε εκ νέου στη θέση της» κατά της διάρκεια της τετράωρης συνάντησης της κ. Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν, κυρίως, στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ωστόσο δεν υπήρξε κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, το ΔΝΤ επέμεινε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την αύξηση του ποσοστού των απολύσεων από 5% σε 10% μηνιαίως. Την ίδια ώρα, οι δανειστές αποκλείουν την άμεση επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων αλλά δέχονται να ανοίξει η συζήτηση μετά το β’ εξάμηνο του 2017.

Διαβάστε περισσότερα σε λίγο…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr