Φρίκη στο Χαλέπι: Βομβάρδισαν νοσοκομείο ενώ φρόντιζε παιδιά – θύματα χημικής επίθεσης

747004-syria2.jpg

19-11-2016 11:36

Εκτός λειτουργίας είναι πλέον το μοναδικό νοσοκομείο παίδων στο υπό πολιορκία Χαλέπι.

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες, το νοσοκομείο παίδων στο Χαλέπι χτυπήθηκε από βόμβες, κατά τη διάρκεια του σφοδρότερης επίθεσης του καθεστώτος Άσαντ στην πόλη τα τελευταία δύο χρόνια.

Η επίθεση στο νοσοκομείο, έγινε -σύμφωνα με τον Guardian- την ώρα που παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε θύματα επίθεσης με αέριο χλώριο και το έθεσε εκτός λειτουργίας.

Το προσωπικό του νοσοκομείου έσπευσε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο βρέφη σε θερμοκοιτίδες και τραυματίες από τους βομβαρδισμούς.

«Μεταφέρουμε το νοσοκομείο παίδων, καθώς χτυπήθηκε δύο φορές αυτή την εβδομάδα και πλέον θεωρείται στόχος» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Ένωση Γιατρών. «Λάβαμε την απόφαση να το εκκενώσουμε και να μεταφέρουμε αλλού το προσωπικό και τους ασθενείς» συμπληρώνει.

Πλέον στις συνοικίες της πόλης, τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες, λειτουργούν μόλις τέσσερα νοσοκομεία για 250.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με αξιοματούχο του ΟΗΕ, οι ιατρικές προμήθειες και οι προμήθειες σε τρόφιμα τελειώνουν και με τον χειμώνα να πλησιάζει, οι εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι αντιμετωπίζουν μια «πολύ σκοτεινή στιγμή».

Πηγή φωτογραφίας: GuardianΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...