Κύκλωμα Ρομά: «Μποναμάδες», πλαστές ταυτότητες και δεκάδες διευκολύνσεις

746996-listieia_-roma.jpg

19-11-2016 11:05

Στην εμπλοκή των αστυνομικών επικεντρώνονται οι έρευνες τόσο της Αστυνομίας, όσο και των ανακριτών διαφθοράς που έχουν χρεωθεί την υπόθεση του κυκλώματος των Ρομά.

Μέχρι στιγμής τρεις αστυνομικοί φέρονται να είναι αναμεμειγμένοι στην ιστορία, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν κλήση άμεσα προκειμένου να απολογηθούν.

Από τα δεδομένα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας προκύπτουν συνομιλίες με αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, που καταδεικνύουν την υποβοήθηση των εγκληματικών οργανώσεων. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα πριν την έφοδο των αστυνομικών για έρευνα σε διαμερίσματα κάποιων εκ των κατηγορουμένων, με τους τελευταίους να «αποχωρούν βιαστικά» μαζί με τα κλοπιμαία που κατείχαν, ενώ η «συνεργασία» των αστυνομικών γινόταν…με το αζημίωτο! «Από τις συνακροάσεις τεσσάρων μελών του κυκλώματος προέκυψαν ύποπτες συνομιλίες και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με αστυνομικούς, όπου μετά από αυτές φαίνεται πως τα μέλη έχουν ενημερωθεί για τις εν εξελίξει έρευνες της αστυνομίας», αναφέρει στην κατάθεσή του ο Φ.Τ αξιωματικός.  

 

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr