Επεισόδια Πολυτεχνείο: Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα

746917-small_room_court.jpg

18-11-2016 21:00

Επεισόδια Πολυτεχνείο: Πoινική δίωξη για δύο κακουργήματα και 7 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 13 συλληφθέντων για τα επεισόδια στο Πολυτέχνειο, μεταξύ των οποίων 5 αλλοδαποί και 3 ανήλικοι.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι:έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και κίνδυνος σε ξένα πράγματα (κακούργημα) καθώς και για προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρήση τους από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή. 
 
Μεταξύ άλλων βαρύνονται και για  πλημμελήματα όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (ζημιές στο Πολυτεχνείο) επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, παρακώλυση συγκοινωνιών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση κροτίδων και φωτοβολίδων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των συλληφθέντων ζήτησε συγννώμη, παραδεχόμενος ότι συμμετείχε στα επεισόδια. Μία ανήλικη είπε ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο σε λάθος χρόνο, ενώ οι 3 κατηγορούμενοι από τη Συρία, που από το περασμένο καλοκαίρι έχουν πάρει δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας από την υπηρεσία ασύλου, δήλωσαν ότι ήταν περαστικοί από το σημείο, καθώς πήγαιναν σε σχολείο στην οδό Αχαρνών.
 
Ολοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτήΠΗΓΗ : Newsbomb.gr