Ο Μπομπ Ντίλαν δεν πάει στα Νόμπελ, αλλά θα επισκεφθεί τη Σουηδία!

746891-bob-dylan.jpg

18-11-2016 19:06

Ο 75χρονος Μπομπ Ντίλαν είναι ο πρώτος στιχουργός-συνθέτης-τραγουδιστής που τιμάται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ο Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος αποφάσισε να μην παραστεί στην απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας που θα γίνει τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη, θα επισκεφθεί ωστόσο την άνοιξη στη σουηδική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε η γραμματέας της Ακαδημίας η οποία του απένειμε το βραβείο.

«Ο μάνατζέρ του μου το επιβεβαίωσε», είπε η Σάρα Ντάνιους στη δημόσια σουηδική ραδιοφωνία, SR, χωρίς να ωστόσο να μπορεί να διευκρινίσει αν ο αμερικανός τραγουδιστής και ποιητής θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως βραβευθείς. Η πληροφορία αυτή μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς ο τελευταίος είναι απρόβλεπτος.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του στην τελετή απονομής των βραβείων και στο πλούσιο συμπόσιο της 10ης Δεκεμβρίου, ο Ντίλαν είχε δηλώσει στα τέλη Οκτωβρίου στην Daily Telegraph: «Οπωσδήποτε. Εφόσον είναι δυνατό».

Στις 16 Νοεμβρίου, σε επιστολή του στη σουηδική Ακαδημία άλλαζε γνώμη, επικαλούμενος «άλλες υποχρεώσεις».

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο σεβάσμιος θεσμός επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα ο βραβευθείς να έρθει στη Στοκχόλμη το προσεχές έτος». «Θα είναι μια τέλεια ευκαιρία για να εκφωνήσει τον λόγο» αποδοχής του, ένα υποχρεωτικό πέρασμα για κάθε νικητή σε όλες τις κατηγορίες (ιατρική, χημεία, φυσική, ειρήνη και οικονομία), πρόσθεσε η Ντάνιους.

Διευκρίνισε πως η ομιλία αυτή που αποκαλείται ακόμη «το μάθημα Νόμπελ», μπορεί να λάβει οποιαδήποτε μορφή. «Μπορεί να είναι μια ομιλία, ένα βίντεο ή μια άλλη παρουσίαση», είπε.

Παραδοσιακά οι νικητές εκφωνούν το «μάθημα Νόμπελ» την εβδομάδα που προηγείται της τελετής απονομής των βραβείων, η οποία γίνεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, ημερομηνία θανάτου του Άλφρεντ Νομπέλ, ο οποίος ίδρυσε τα βραβεία.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...