Ο Πιτσιόρλας υπό επιτροπεία; Μια παρατήρηση σχετικά με τις αρμοδιότητες του υφυπουργού

pitsiorl

18-11-2016 18:11

Οι αρμοδιότητες του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αστέριου Πιτσιόρλα ανακοινώθηκαν σήμερα. Συγκεκριμένα στον υφυπουργό ανατέθηκε η διεύθυνση Αδειοδοτήσεων, το τμήμα Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) από τη γενική διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων και το τμήμα Δημοσίων Επενδύσεων της διεύθυνσης Αναπτυξιακής Στρατηγικής.

Προσέξτε τώρα.

Από τη γενική διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, του ανατέθηκε η διεύθυνση Κεφαλαίων Εξωτερικού από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό, η Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) από κοινού με τον υπουργό, η εποπτεία του «Enterprise Greece», από κοινού με τον υπουργό, και η εποπτεία του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), από κοινού με τον υπουργό. Επίσης αναλαμβάνει και την εποπτεία του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ), από κοινού με τον υπουργό, και την εποπτεία του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), από κοινού με τον υπουργό.

Από τις 7 αρμοδιότητες, οι πέντε είναι από κοινού με τον αρμόδιο υπουργό κ. Παπαδημητρίου και μία από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό. Ήδη στην… πιάτσα γίνεται μεγάλη συζήτηση για αυτό. Τι συζήτηση; Κάποιοι συνδέουν τις πολλές κοινές αρμοδιότητες με ένα είδος ελέγχου, επιτροπείας αν θέλετε, του Αστέριου Πιτσιόρλα σε όλα τα επίπεδα και σε όλο το φάσμα του ρόλου που διαδραματίζει εντός της κυβέρνησης.

Έλλειμμα εμπιστοσύνης ή – όπως λένε οι κακές γλώσσες – εσωκομματικοί συσχετισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ και αντιδράσεις που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση; Το μέλλον θα δείξει.

Πηγή: parapolitika.gr