Συγκλονιστικό: 14χρονη καρκινοπαθής πάγωσε το κορμί της για να «επιστρέψει» στο μέλλον και να…

746766-56546564.jpg

18-11-2016 12:29

Μια 14χρονη κοπέλα από τη Μεγάλη Βρετανία πέτυχε για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της χώρας να της δοθεί άδεια να παγώσει κρυογενετικά το σώμα της, ώστε να μπορέσει να επανέλθει στη ζωή στο μέλλον, με την ελπίδα ότι θα έχει βρεθεί η θεραπεία για την ασθένειά της.

«Μου ζητήθηκε να εξηγήσω γιατί θέλω να ικανοποιηθεί αυτό το ασυνήθιστο αίτημά μου. Είμαι μόνο 14 ετών και δεν θέλω να πεθάνω, αλλά ξέρω ότι αυτό θα συμβεί. Με το να διατηρηθώ κρυογενετικά, έχω μια ελπίδα να θεραπευθώ και να ξυπνήσω μετά από εκατοντάδες χρόνια», γράφει η κοπέλα, με τα αρχικά JS.

«Δεν θέλω να με θάψουν. Θέλω να ζήσω και να ζήσω περισσότερο και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να έχουν βρει μια θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχω και τότε να με ξυπνήσουν. Θέλω να έχω αυτή την ευκαιρία. Αυτή είναι η επιθυμία μου», καταλήγει η 14χρονη στην επιστολή που διαβάστηκε στο δικαστήριο.

Ο δικαστής που εξέδωσε την απόφαση εξήγησε ότι συγκινήθηκε από τον τρόπο που αντιμετώπιζε τη μοίρα της.

«Πρόκειται για παράδειγμα των νέων ζητημάτων που θέτει η επιστήμη ενώπιον του νόμου. Κανένας γονιός δεν έχει βρεθεί ποτέ στην ίδια θέση», εξήγησε ο δικαστής Πίτερ Τζάκσον.

Μετά την έκδοση της απόφασης που έκρινε ότι η μητέρα της 14χρονης είναι η μόνη που μπορεί να αποφασίσει για την τύχη του σώματος της κόρης της – μιας και ο πατέρας της διαφωνούσε με την επιλογή της – η σορός της κοπέλας μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ, όπου καταψύχτηκε «στο διηνεκές» από μια εταιρεία έναντι του ποσού των 43.000 ευρώ (37.000 βρετανικές λίρες).

Σημειώνεται ότι οι γονείς της κοπέλας είναι χωρισμένοι και η 14χρονη δεν είχε καμία επαφή με τον πατέρα της από το 2008, ενώ αρνήθηκε να τον συναντήσει και όταν εκείνος το επιχείρησε το 2015, οπότε και προσβλήθηκε από θανατηφόρα και σπάνια μορφή καρκίνου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr