Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην καθαριότητα σττις 15/11

745131-das-dimokratiki-agwnistiki-synergasia-696x391.jpg

13-11-2016 1:37

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας και στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσ/νίκης να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται την Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 12μμ στο δημαρχείο Θεσ/νίκης.

«Να μας δοθούν άμεσα Μέσα Ατομικής Προστασίας και εργαλεία για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, ΜΑΠ, εργαλεία και υλικά που λείπουν από την υπηρεσία καθαριότητας και άλλες υπηρεσίες του δήμου εδώ και μήνες ή και χρόνια», ζητούν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΣ:

Πολλοί εργαζόμενοι π.χ. στην καθαριότητα αναγκάζονται να αγοράζουν γάντια, μποτάκια ασφαλείας, μέχρι και φωσφορούχα γιλέκα για να προστατευτούνε. «Πόσο επικίνδυνες είναι οι συνθήκες που δουλεύουμε αποδεικνύεται και από το τελευταίο εργατικό ατύχημα που έγινε την Παρασκευή 4/11, με τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφισσας την ώρα που πραγματοποιούσε αποκομιδή.

» Μέχρι και σκούπες και σακούλες αναγκάζονται να αγοράζουν εργαζόμενοι στην καθαριότητα για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να μην ταλαιπωρούνται. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες.

» Παρά την περηφάνια της διοίκησης για τον στόλο των οχημάτων, προβλήματα υπάρχουν και εδώ, με τα μικρά απορριμματοφόρα που λείπουν, τα μικρά ανοιχτά φορτηγά, σάρωθρα, τρίκυκλα κ.α. Υπάρχουν περιοχές της Θεσ/νίκης (πχ Άνω Πόλη) στις οποίες κάποιες μέρες αποκομιδή γίνεται με ανοιχτά φορτηγά και τα χέρια, γυρίζοντάς μας 40 χρόνια πίσω. Να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή νυχτερινών και εξαιρέσιμων και ότι οφείλονται στους εργαζόμενους της καθαριότητας οι 2 πρώτοι μήνες νυχτερινών και εξαιρέσιμων του 2016.

» Η διοίκηση του δήμου απαντά λέγοντας στους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή και χρησιμοποιεί τη γνωστή δικαιολογία για «καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς», προσπαθώντας να αποποιηθεί κάθε ευθύνη.

» Η γενικότερη αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται θέλει τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες να υποβαθμίζονται συνεχώς, να απαξιώνονται και να παραδίδονται σε μεγαλοεπιχειρηματίες, π.χ. μηχανουργείο δήμου Θεσ/νίκης κ.α.

Αγωνιστική απάντηση να δώσουμε και με τη συμμετοχή μας στην απεργία στους δήμους και το δημόσιο την Πέμπτη 24 Νοέμβρη».

Η ανακοίνωση έχει την εξής σημείωση: «Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση οργανώνεται από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσ/νίκης (έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11πμ έως το τέλος του ωραρίου), του σωματείου που μέλη του είναι οι συμβασιούχοι του δήμου και την πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Θεσ/νίκης αρνείται και την παραμικρή παρέμβαση για τα παραπάνω θέματα μην τυχόν και θιγεί η διοίκηση Μπουτάρη».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr