Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί από την πρώτη επίθεση του «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»

746654-nauarxos.jpg

17-11-2016 23:12

Τουλάχιστον 30 τζιχαντιστές της οργάνωσης Φάτεχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο αλ Νόσρα) σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν την Τρίτη για πρώτη φορά στην Ιντλίμπ από βομβαρδιστικά- καταδιωκτικά Su-33 που απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ το οποίο έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα στα ανοικτά των συριακών ακτών στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Ίγκορ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπο του υπουργείου.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από διάφορες πηγές, τουλάχιστον 30 τρομοκράτες σκοτώθηκαν» σε αυτούς τους βομβαρδισμούς, επεσήμανε ο Κονατσένκοφ.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται επικεφαλής των τζιχαντιστών που ήταν αρμόδιοι «για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή νέας επίθεσης στο Χαλέπι», διευκρίνισε ο ίδιος.

Η επαρχία Ιντίμπ είναι προπύργιο του Τζάιχ αλ Φάταχ (Κατακτητικός Στρατός), ενός συνασπισμού στον οποίο συμμετέχουν ισλαμιστές αντάρτες και τζιχαντιστές του Φάτεχ αλ Σαμ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr