Σε συναγερμό τα Βαλκάνια: Τζιχαντιστές σχεδίαζαν παράλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις

746612-tzixantistes_arxeio.jpg

17-11-2016 20:53

Σε επιφυλακή βρίσκεται οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στα Βαλκάνια, με τις αστυνομικές αρχές του Κοσόβου να έχουν προχωρήσει στη σύλληψη τουλάχιστον 24 υπόπτων για τρομοκρατία.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα οι ύποπτοι διατηρούσαν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζαν παράλληλες επιθέσεις σε Κόσοβο, Αλβανία και Σκόπια.

Μάλιστα, μεταξύ των στόχων τους συγκαταλεγόταν και η ισραηλινή ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία αντιμετώπιζε την Αλβανία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Υπό το φόβο της επίθεσης δε, η αλβανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου άλλαξε έδρα για την αναμέτρηση Αλβανίας-Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Κοσόβου ανέφερε πως από τους 24 υπόπτους, οι 18 συνελήφθησαν στο Κόσοβο και οι έξι σε Αλβανία και Σκόπια, ενώ στις κατοικίες τους εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, όπλα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι ομάδες των τρομοκρατών οργανώνονταν από δύο Αλβανούς πολίτες, οι οποίοι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και «είχαν ξεκάθαρους στόχους σχετικά με ποιους και πότε θα έπρεπε να επιτεθούν»ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr