Πολυτεχνείο LIVE: Ρίγη συγκίνησης στην πορεία – Πότε θα κάνει ξαστεριά; (vid)

746598-polytexneio-poreia1.jpg

17-11-2016 18:44

Πολυτεχνείο: Χιλιάδες κόσμου έδωσαν και φέτος τον «παρών» στη μεγάλη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973.

Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα έφτασε έξω από την αμερικανική πρεσβεία η πορεία των μελών της ΠΑΣΠ με τη σημαία του Πολυτεχνείου στα χέρια, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο.

Στις 17:00 το απόγευμα ξεκίνησε και ο μεγάλος όγκος της πορείας από τη Σταδίου προς την αμερικανική πρεσβεία, μέσω των οδών Βασ. Σοφίας και Κηφισίας.

Παρακολουθήστε LIVE όλες τις εξελίξεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Εργαζόμενοι και φοιτητές ένωσαν τη φωνή τους με συνθήματα κατά της Χούντας των συνταγματαρχών αλλά και κατά των σημερινών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

Ο μεγάλος όγκος της πορείας κάποια στιγμή σταμάτησε και όλοι μαζί τραγούδησαν το γνωστό ριζίτικο «Πότε θα κάνει ξαστεριά», προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και συνταράσσοντας με τη φωνή τους το κέντρο της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Προσυγκεντρώσεις πραγματοποίησε και το ΚΚΕ σε τρία σημεία του κέντρου: Σταδίου και Β.Γεωργίου, Σταδίου και Σανταρόζα και στα Χαυτεία. Προσυγκεντρώσεις και μεταξύ Κλαυθμώνος και Κολοκοτρώνη, από μαθητές, φοιτητές, αντιεξουσιαστικές κινήσεις και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr