Ολλανδία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο Ρότερνταμ λόγω απειλής για τρομοκρατική επίθεση (videos)

746582-roterdam-aerodromio.jpg

17-11-2016 17:51

«Ανώνυμο μήνυμα» που έκανε λόγο για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση, έλαβαν οι αρχές της Ολλανδίας, με αποτέλεσμα να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ρότερνταμ-Χάγης.

«Η στρατιωτική αστυνομία και η αστυνομία ξεκίνησαν έρευνα λαμβάνοντας ορισμένα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο υπηρεσίες.

Άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας, με βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, ελέγχουν επίσης τα λεωφορεία και άλλα οχήματα, ενώ έχουν πάρει θέση μπροστά στην αίθουσα αναχωρήσεων και στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του αεροδρομίου, το οποίο απέχει έξι χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ.

Ένας εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας ανέφερε πάντως ότι δεν έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς το αεροδρόμιο, ενώ στον ιστότοπο του αεροδρομίου δεν γίνεται λόγος για καθυστερήσεις ή αναβολές δρομολογίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από πέρσι, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού. Η ολλανδική αντιτρομοκρατική υπηρεσία (NCTV) προειδοποίησε, μάλιστα, τη Δευτέρα ότι η τρομοκρατική απειλή μπορεί να ενταθεί αν ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ και επιστρέψουν στη χώρα οι Ολλανδοί μαχητές του.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr