Απαγορεύθηκε το Linkedin στη Ρωσία – Διαβάστε γιατί

746528-linkedin.jpg

17-11-2016 14:21

Οι ρωσικές Αρχές διέταξαν τον αποκλεισμό του επαγγελματικού κοινωνικού δικτύου LinkedIn, που γίνεται έτσι ο πρώτος ιστότοπος που πέφτει «θύμα» ενός επίμαχου νόμου που επιβάλλει την αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων στο ρωσικό έδαφος.

Η διεύθυνση του ιστότοπου LinkedIn προστέθηκε στο μητρώο των παραβατών αυτού του νόμου, ο οποίος ετέθη σε ισχύ το 2015, γεγονός για το οποίο ειδοποιήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι, και, κατά συνέπεια, υποχρεώθηκαν να αποκλείσουν την πρόσβαση, αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας ελέγχου των τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor.

Η πρόσβαση στον ιστότοπο ήταν δυνατή σήμερα το μεσημέρι (17/11), αλλά ορισμένοι διακομιστές ανακοίνωσαν ότι θα εφαρμόσουν αμέσως την απόφαση, η οποία ελήφθη από δικαστήριο τον Αύγουστο και επικυρώθηκε από δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 10 Νοεμβρίου.

Με ανακοίνωσή του στο AFP ο ιστότοπος γνωστοποιεί ότι πληροφορείται από μέλη του ότι δεν έχουν πρόσβαση στο LinkedIn.

Ο ιστότοπος LinkedIn έχει περισσότερα από 467 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, από τα οποία τα 6 εκατομμύρια βρίσκονται στη Ρωσία.

Στόχος σφοδρών επικρίσεων από τους παράγοντες του τεχνολογικού τομέα, ο ρωσικός αυτός νόμος υποχρεώνει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις μηχανές αναζήτησης και τα ξένα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης να αποθηκεύουν στη Ρωσία τα προσωπικά δεδομένα των ρώσων χρηστών.

Το θέμα των προσωπικών δεδομένων και της χρησιμοποίησής τους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη Ρωσία, όπου οι Αρχές έχουν εισαγάγει τα τελευταία χρόνια σειρά νόμων που ενισχύουν τον έλεγχο στο Ίντερνετ και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η απόφαση της ρυθμιστικής Αρχής της Ρωσίας να αποκλείσει την πρόσβαση στο LinkenIn είναι νόμιμη και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στην υπόθεση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν ανησυχεί μήπως η υπόθεση ανατροφοδοτήσει τους φόβους για την επιβολή λογοκρισίας στη Ρωσία. «Δεν υπάρχουν τέτοιες ανησυχίες», διαβεβαίωσε.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr