Τραγωδία στο Περού: Τρεις νεκροί από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο (pics)

746351-peru-fotia.jpg

16-11-2016 21:35

Λίγες ημέρες πριν από τη διεθνή σύνοδο στην οποία θα πάρουν μέρος οι πρόεδροι των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων χωρών.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά σε ένα γνωστό παραθαλάσσιο εμπορικό κέντρο στη Λίμα του Περού, όπως δήλωσαν αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας. 

Τα αίτια της πυρκαγιάς στο εμπορικό κέντρο Larcomar δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί. Ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Λίμας, ο Μιγκέλ Εδουάρδο Γι, δήλωσε ότι ακόμη καταβάλλονται προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων στο κέντρο.

Η πρεσβεία της Βρετανίας στη Λίμα –η οποία απέχει λιγότερο από ένα τετράγωνο από το εμπορικό κέντρο– έκλεισε, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα του Περού εικονίζουν πυκνό καπνό να υψώνεται από το εμπορικό κέντρο, στην συνοικία Μιραφλόρες, που προσελκύει πολλούς ξένους τουρίστες.

Το Περού φιλοξενεί την ετήσια σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού αυτή την εβδομάδα και πολλοί ξένοι ηγέτες θα αρχίσουν να φθάνουν στη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επρόκειτο να διαμείνει σε ένα ξενοδοχείο αντίκρυ στο εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με ΜΜΕ του Περού. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr