Ποια είναι η Ελένη Μπάνου που ξενάγησε τον Ομπάμα στην Ακρόπολη – Τι αποκάλυψε για τον πρόεδρο;

746302-imagehandler.jpg

16-11-2016 19:10

Επίσκεψη Ομπάμα – Ειδήσεις: Ποια είναι η προϊστάμενη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ελένη Μπάνου, που ανέλαβε το ιδιαίτερα τιμητικό χρέος της ξενάγησης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν από το πρωί της Τετάρτης (16/11) οι φωτογραφίες της κ. Μπάνου δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα με φόντο τον Παρθενώνα.

Η κ. Μπάνου έχει στο ενεργητικό της μια αξιοθαύμαστη πορεία ως αρχαιολόγος, με πολλές και σημαντικές δράσεις πριν βρεθεί στη θέση της προϊστάμενης της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Η ίδια αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τµήµα του Καποδιστριακού Παν/µιου Αθηνών το 1979. Στη συνέχεια έγινε δεκτή στον µεταπτυχιακό κύκλο µαθηµάτων του University of Pennsylvania στην Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. όπου έλαβε την διδακτορική της διατριβή µε θέµα “Pottery groups from the west side of area A at Pseira, Crete” το 1992.

download 1

Ως φοιτήτρια έλαβε µέρος σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Πύλο, στο Άστρος Κυνουρίας, στην Καισάρεια Παραθαλασσία στο Ισραήλ, στον Κοµµό και στην Ψείρα Κρήτης. Εισήχθη, κατόπιν διαγωνισµού, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία (ΥΠΠΟ) το 1989 και υπηρέτησε στην ΚΕ΄ και ΚΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (στα Χανιά και Ηράκλειο αντιστοίχως) και στην Κεντρική Υπηρεσία (ΥΠΠΟ).

Από το 2005 αποτελεί µέλος του δυναµικού της Β΄ ΕΠΚΑ (Εφορεία Αττικής) και είναι υπεύθυνη για το Αρχ/κο Μουσείο Μαραθώνος, καθώς και την ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνος και του Ραµνούντος. Το 2008 επελέγη από το αρµόδιο Συµβούλιο του ΥΠΠΟ ως Τµηµατάρχης αρχαιολογικών χώρων στην Β΄ ΕΠΚΑ.

Έχει διενεργήσει πολλές σωστικές ανασκαφές στην επαρχία Αµαρίου Νοµού Ρεθύµνης, στην επαρχία Τεµένους (Κνωσό, Καστέλλι) και Βιάννου (Κερατόκαµπο) Νοµού Ηρακλείου και προσφάτως στην περιοχή του Μαραθώνος.

Πώς χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ομπάμα

«Πολύ γλυκό», «γοητευτικό» αλλά και καθ’ όλα «διαβασμένο» χαρακτήρισε τον Ομπάμα, η κ. Μπάνου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», η κυρία Μπάνου ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ γνωρίζει πολλά για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και ότι έδειχνε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές του εμβληματικού αρχαίου μνημείου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr