Οι Βρυξέλλες αποσύρουν από τα ελληνικά νησιά τους εμπειρογνώμονες για την καταγραφή των προσφύγων

746300-katagrafi-prosfigwn.jpg

16-11-2016 19:07

Την άμεση απόσυρση των Βέλγων εμπειρογνωμόνων που έχουν σταλεί στα ελληνικά νησιά για να βοηθήσουν στην καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων, με το αιτιολογικό ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, φέρεται να αποφάσισε ο Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης και στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος N-VA, Tέο Φράνκεν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που αποτελεί και το κεντρικό πρωτοσέλιδο της σημερινής (16/11) έκδοσης της ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου De Standaard υπό τον τίτλο «Ο Φράνκεν παίρνει πίσω τους ειδικούς για θέματα ασύλου που βρίσκονται στην Ελλάδα», «μέχρι πριν λίγες μέρες εργάζονταν δεκάδες Βέλγοι εμπειρογνώμονες στα ελληνικά νησιά, αλλά από την περασμένη εβδομάδα έχουν όλοι τους κληθεί να επιστρέψουν στο Βέλγιο γιατί η κατάσταση στα ελληνικά νησιά πάει από το κακό στο χειρότερο».

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, σε επιστολή του προς τον Γ. Μουζάλα, ο Βέλγος υφυπουργός εκφράζει το φόβο ότι «είναι θέμα χρόνου μέχρι κάποιος από τους ειδικούς να τραυματιστεί σοβαρά, κάτι που πρέπει με κάθε κόστος να αποφευχθεί». Για το λόγο αυτό, μάλιστα, ζητά επιπλέον αστυνομική δύναμη, ένα σχέδιο ασφαλείας και μεταφορά των γραφείων προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος Τέο Φράνκεν θεωρείται φίλα προσκείμενος στην ακροδεξιά πτέρυγα του εθνικιστικού κόμματος της Φλάνδρας N-VA που συμμετέχει στη βελγική κυβέρνηση. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός όταν πέντε ημέρες μετά την ορκωμοσία του, τον Οκτώβριο του 2014, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την παρουσία του στα ενενηκοστά γενέθλια του Βέλγου φιλοναζιστή και συνεργάτη των Γερμανών κατά τη διάρκεια της κατοχής, Μπομπ Μας…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr