Επίσκεψη Ομπάμα: Αλλαγή στάσης των ΗΠΑ «βλέπει» το Μαξίμου

746287-maximou.jpg

16-11-2016 18:34

Ειδήσεις για επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Μπορεί ο Μπαράκ Ομπάμα να μην προχώρησε σε καμία σαφή δέσμευση αναφορικά με το ελληνικό χρέος, ωστόσο η κυβέρνηση επιμένει να αποτιμά θετικά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου.

Κυβερνητική πηγή υποστήριξε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι η σημαντικότερη αλλαγή στην αμερικανική πολιτική μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση, «κάνατε μεταρρυθμίσεις, ώρα να δούμε το χρέος», αντί της προηγούμενης θέσης, «κάντε μεταρρυθμίσεις για να ξεκινήσει και η ρύθμιση για το χρέος».

Σύμφωνα μάλιστα με μια εκδοχή, η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως ωφέλησε στο ζήτημα αυτό, καθώς φαίνεται ότι επέσπευσε τις αλλαγές.

Από εκεί και πέρα, η ελληνική πλευρά συνάντησε την πλήρη στήριξη του αμερικανικού παράγοντα στο προσφυγικό. Ενώ, τέλος, η αμερικανική κυβέρνηση δεν άσκησε καμία πίεση προς την αντίστοιχη ελληνική για το θέμα του Κυπριακού.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε στις 7.30 μετά το απόγευμα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα προχωρήσει εκτάκτως σε ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με αποκλειστικό θέμα τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στην Αθήνα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr