Ομπάμα: Ξεσήκωσε το «Σταύρος Νιάρχος» μιλώντας ελληνικά – Οι ελληνικές λέξεις και ο… Αντεντοκούμπο

746222-img_0547-1.jpg

16-11-2016 14:15

«Γεια σας, καλησπέρα. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που ήρθε σήμερα εδώ με τόσους νέους, το μέλλον της Ελλάδας. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα προσέφερε η Ελλάδα, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας. Οι ΗΠΑ ευγνωμονούν τους Έλληνες για τη φιλία τους», ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την έναρξη της ομιλίας του στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

Με μια ομιλία διανθισμένη με αρκετές ελληνικές λέξεις, ο Μπαράκ Ομπάμα αποθεώθηκε με το που ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενους στους παριστάμενους είπε «γειά σας» και «καλησπέρα», ευχαριστώντας την κυβέρνηση, τον Αλέξη Τσίπρα και το λαό της Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή.

«Έχουμε χρέος στην Ελλάδα, για την αλήθεια, την πίστη… Εδώ πριν από 25 αιώνες, στους βράχους αυτής της πόλης δημιουργήθηκε μια νέα ιδέα, η Δημοκρατία και το κράτος», συνέχισε.

Επανέλαβε ότι ήθελε πολύ το τελευταίο του ταξίδι να είναι στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στη λέξη «φουστανέλα» και τους ετήσιους εορτασμούς για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στις ΗΠΑ.

Η επόμενη ελληνική αναφορά του κ. Ομπάμα ήταν ο… Γιάννης Αντετοκούνμπο, για τον οποίο είπε ότι βελτιώνεται κάθε χρόνο και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα αποφασιστικότητας.

Περισσότερα σε λίγο…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr