Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων: Νέες υπερπτήσεις στο Αιγαίο

746079-cn235.jpg

16-11-2016 8:43

Δεν λένε να σταματήσουν το παιχνίδι της πρόκλησης στο Αιγαίο οι Τούρκοι, καθώς στις 23:49 χθες, Τρίτη (15/11/2016) αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Η Άγκυρα, αμφισβητώντας διαρκώς το status quo σε ό,τι αφορά τα νησιά του Αιγαίου, επιχειρεί να προκαλέσει ένα νέο «θερμό» επεισόδιο, ανάλογο με εκείνο που είχε προκληθεί στα Ίμια.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), ένα λεπτό αργότερα, στις 23:50, το τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από τη νησίδα Παναγιά του νησιωτικού συγκροτήματος των Oινουσσών στα 3.300 πόδια.

Το Newsbomb.gr, με συνεχή δημοσιεύματά του, έχει κρούσει επανειλημμένως τον κώδωνα του κινδύνου στην ελληνική κυβέρνηση, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, εξαιτίας του εξ Ανατολών γείτονα.

Στη συνέχεια, εξήλθε του FIR Αθηνών, ενώ αναγνωρίστηκε από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Το τελευταίο διάστημα οι υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, στο πλαίσιο μιας γενικότερης επίδειξης δύναμης από πλευράς του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία αμφισβητεί ανοικτά τη Συνθήκη της Λωζάννης, καθώς και άλλες διεθνείς συνθήκες που αφορούν στα γεωστρατηγικά και γεωγραφικά κεκτημένα της Ελλάδας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr