ΦΛΕΓΕΤΑΙ η Αθήνα – Πολύ σοβαρά επεισόδια σε πολλά μέτωπα!

a10e3e9ebcef3b7eda9c6f0dff7ae678

15-11-2016 21:09

Οι ταραχές είχαν επίκεντρο την οδό Αμερικής, όπου ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να διασπάσει το αστυνομικό μπλόκο και να κατευθυνθεί προς την Πλατεία Συντάγματος.

Στο χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο και στα Εξάρχεια έχουν μεταφερθεί τα επεισόδια που ξέσπασαν αργά το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη του αμερικανικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Στις ταραχές εμπλέκονται περίπου 150 άτομα ενώ από τις 20.00 το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη «κλεφτοπόλεμος» με τους αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές έχουν εκτοξεύσει πολλές βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι πάντως τους έχουν περιορίσει στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα, οι ταραχές είχαν επίκεντρο την περιοχή γύρω από το Άγαλμα του Κολοκοτρώνη, κοντά στην Παλιά Βουλή όπου ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να διασπάσει το αστυνομικό μπλόκο και να κατευθυνθεί προς την Πλατεία Συντάγματος.

Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ.

Παρόμοια απόπειρα να σπάσει ο αστυνομικός φραγμός σημειώθηκε νωρίτερα στην οδό Αμερικής.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε πορεία της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στην οποία έλαβαν μέρος στελέχη και υποστηρικτές της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων. Η κεφαλή της πορείας έφτασε κοντά στην Πλατεία Συντάγματος, στην οδό Σταδίου, και τελικά διαλύθηκε.

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που άρχισε στις 18.30. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου κι όταν έφτασαν στο σημείο ελέγχου της Αστυνομίας άλλαξαν πορεία προς την Ομόνοια προκειμένου να διαλυθούν.

Πηγή: athensmagazine