Παυλόπουλος σε Ομπάμα: Μη λησμονάτε τη χώρα μου

745986-2636836.jpg

15-11-2016 20:04

Με την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Αμερικής και της Ελλάδας ξεκίνησε στο Προεδρικό Μέγαρο το δείπνο που διοργανώνει ο Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμή του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μίλησε με θερμά λόγια για τον Αμερικανό πρόεδρο τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε τον σεβασμό του ανθρώπου, τη δημοκρατία και του διδύμου αδερφού της, το κοινωνικό κράτος δικαίου.

«Εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε βαθιά στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και εμπνεόμαστε από τη συνταγματική σας παράδοση», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει ένα τεράστιο κόστος, για λόγους για τους οποίους δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος. Παρά το κόστος, μένει αταλάντευτος στην ευρωπαϊκή του πορεία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και πάλι στο προσφυγικό υποστηρίζοντας πως για να λυθεί αυτό το μείζον πρόβλημα πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία. «Η Ελλάδα ανταποκρίνεται με αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια στις υποχρεώσεις της στο προσφυγικό», τόνισε.

Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε με νόημα πως η Ελλάδα αγωνίζεται για να γυρίσει η Ε.Ε. στις ρίζες εκείνες από τις οποίες ξεκίνησε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώνοντας την προσφώνησή του και απευθυνόμενος στον Μπαράκ Ομπάμα χρησιμοποίησε τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη στον Άξιον Εστί: «Μη λησμονάτε τη χώρα μου»!ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr