Η Ύδρα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Κωνσταντίνο (pics)

745863-0086_snctkonkyr_27.jpg

15-11-2016 19:55

Η Ύδρα εόρτασε την ετησία μνήμη του πολιούχου και προστάτου της Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε νωρίς ο μικρός εσπερινός εις τον Ι. Ναόν του Αγίου μας στην Ύδρα και εν συνεχεία ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον Καθεδρικόν Ναόν της Παναγίας με την συμμετοχή των προσκληθέντων από τον Σεβ. Ποιμενάρχην μας Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ.κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Διευθυντού Ε.Κ.Υ.Ο.

Εις τον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο άγιος Σαλώνων όστις και εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θ. Λόγον, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία εις τον πάγκαλον Ι. Ναόν του Αγίου Κωνσταντίνου ενώ τόν Θ. Λόγον εκήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβ. άγιος Πατρών.

Στην συνέχεια σχηματίσθηκε μεγαλειώδης λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε εις τον Καθεδρικόν Ναό. Μετά το πέρας της λιτανεύσεως παρετέθη επίσημον γεύμα προς τιμήν των προσκληθέντων Αρχιερέων εις το Επισκοπείον. Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε χορός ψαλτών υπό την χοραρχίαν του Καθηγητή κ. Γεωργίου Ζήσιμου. Τις ιερές ακολουθίες μετέδωσε ο Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας. Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Εσπερινός της αποδόσεως και ο Παρακλητικός κανόνας του Νεομάρτυρος. Την επομένη της πανηγύρεως τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, κτιτορικό μνημόσυνο, και η διανομή του μήλου του Αγίου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...