Ο ξένος Τύπος για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

745974-image.jpg

15-11-2016 19:04

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Με την επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα ασχολείται ο διεθνής τύπος σήμερα Τρίτη (15/11).

FAZ: Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συμπαρίστανται στην Ελλάδα, στις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει για να ξεπεράσει την βαθιά οικονομική κρίση. Πιστεύουμε ότι μια ισχυρή, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη είναι κάτι θετικό όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τον κόσμο και τις ΗΠΑ», ανέφερε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, γράφει η γερμανική εφημερίδα Frαnkfurter Allgemeine Zeitung στην ηλεκτρονική της σελίδα.

 

Επιπλέον, η FAZ επισημαίνει ότι ο Ομπάμα ζήτησε την ελάφρυνση του τεράστιου ελληνικού χρέους. Κατά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ομπάμα τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει προόδους στον αγώνα της κατά της οικονομικής κρίσης, σημειώνει. «Η ελπίδα μου είναι ότι πάνω σε αυτήν την πρόοδο μπορούμε να οικοδομήσουμε», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Η ελάφρυνση του χρέους και άλλες στρατηγικές είναι αναγκαίες ώστε να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό σε αυτήν την μεταβατική φάση», αναφέρει η FAZ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr