Ομπάμα: Ζωτικής σημασίας η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

745950-obama.jpg

15-11-2016 16:49

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Λέγοντας «καλησπέρα» στα ελληνικά και μιλώντας με θερμά λόγια για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Πολιτισμό ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τη συνάντηση  με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως πάντα ήθελε να επισκεφθεί την Ελλάδα και στάθηκε στις ιδιαίτερα στενές σχέσεις των δύο χωρών και λαών. «Ο πρόεδρος Τρούμαν είχε μιλήσει για την ελεύθερη βούληση των λαών. Είμαι ευγνώμων για τους Έλληνες, για την παρουσία τους στις ΗΠΑ. Αλέξη θέλω να σε ευχαριστήσω για την προσήλωση σου στη συνεργασία μας», είπε αρχικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο κ. Ομπάμα αναγνώρισε πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα, ενώ για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε πως για να ανασάνει η χώρα και η οικονομία πρέπει να γίνει ελάφρυνση του χρέους, πρόταση που προωθεί το ΔΝΤ.

«Η κρίση δεν είναι αφηρημένη έννοια, ανέτρεψε τις ζωές των πολιτών της χώρας. Συζητήσαμε για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα πιο ελκυστική στις επενδύσεις και θα περιορίσουν τις ανισότητες. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται χώρο. Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι συνταγή ανάπτυξης, οι Έλληνες πρέπει να δουν αλλαγή στην καθημερινή τους ζωή. Το ΔΝΤ είπε πως η ελάφρυνση είναι ζωτικής σημασίας και προσωπικά θα συνεχίσω να πιέζω προς αυτή την κατεύθυνση».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr