ΕΚΤΑΚΤΟ – Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Ομπάμα για κρίση και Κυπριακό

ektakt1-1-1-1-3-1-2

15-11-2016 13:46

«Κύριε πρόεδρε, σας καλωσορίζω και σας υποδέχομαι ως τον Πρόεδρο της μεγάλης και φίλης χώρας, ο οποίος διακρίθηκε για την υπεράσπιση του ανθρώπου, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Αυτά απεικονίζουν το μέγεθος της παγκόσμιας ακτινοβολίας σας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις πρωτοβουλίες Ομπάμα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της οικονομικής κρίσης, τη διαχείριση του προσφυγικού και την πάταξη της τρομοκρατικής βαρβαρότητας.

Οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών είναι ιστορικές. Σε αυτό έχει συμβάλει καθοριστικά η ομογένεια στις ΗΠΑ. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράστασή σας στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Είμαι βέβαιος πως και ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και πρόσθεσε: «Η ανθρωπότητα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει να ωφεληθεί από τη συνεργασία ΗΠΑ και Ευρώπης. Οι ΗΠΑ πρέπει να προσβλέπουν σε μια Ευρώπη ισχυρή. Παρά τις επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού, συνεχίζουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία και συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας εκείνους που θέλουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, μακριά από φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές που υπονομεύουν το ευρωπαϊκό μέλλον».

Περισσότερα σε λίγο…

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr