Επίσκεψη Ομπάμα – Λαφαζάνης: Δεν θα υποκύψουμε στις αστυνομικές απαγορεύσεις και την τρομοκρατία

745871-lafazanis_obama.jpg

15-11-2016 12:50

Ειδήσεις για επίσκεψη Ομπάμα: Οργή Λαφαζάνη για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

«Η γενική κυβερνητική αστυνομική απαγόρευση των συναθροίσεων και πορειών σε όλο το κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια πράξη πρωτοφανούς αυταρχικής αυθαιρεσίας, ανακαλεί μνήμες σκοτεινών εποχών και ισοδυναμεί με κατάλυση του Συντάγματος και των πιο στοιχειωδών ελευθεριών των πολιτών στην έκφραση και στη διαμαρτυρία», αναφέρει σε δήλωσή του σήμερα, Τρίτη (15/11/2016), ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

«Οι κυβερνητικές – αστυνομικές απαγορεύσεις δεν πτοούν κανένα και δεν θα περάσουν. Αντίθετα τέτοιου είδους τρομοκρατικά αυταρχικά αστυνομικά μέτρα, όταν λαμβάνονται, μάλιστα, στις μέρες του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελούν διπλή πρόκληση απέναντι στα δημοκρατικά αισθήματα της ελληνικής κοινωνίας και προσβάλουν βάναυσα όσους υπερασπίσθηκαν με το αίμα τους, το ’73, τις δημοκρατικές ελευθερίες ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Και συνέχισε: «Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν έχει αλλάξει πρόσωπο. Οι Πρόεδροι και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ πρωτοστάτησαν και συνεχίζουν να πρωτοστατούν στην μνημονιακή λεηλασία που ζει η χώρα μας. Έχουν βαρύτατη ευθύνη για την συνεχιζόμενη Κυπριακή τραγωδία και σήμερα πνίγουν με τις επεμβάσεις τους στο αίμα και στην προσφυγιά όλη την ευρύτερη περιοχή μας».

«Οι ριζοσπαστικές οργανώσεις και οι πολίτες δεν θα τρομοκρατηθούν και δεν θα υποκύψουν στις αστυνομικές απαγορεύσεις και την τρομοκρατία. Θα διαδηλώσουν ειρηνικά στην δικιά τους ελεύθερη πόλη της Αθήνας για να απαλλαγεί η χώρα μας από τη μνημονιακή αποικιακή κηδεμονία. Για μια Ελλάδα λεύτερη, δημοκρατική, δίκαιη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη με το λαό μας να παίρνει στα χέρια του την πατρίδα του», κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις γύρω από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...