«Μαχαίρι» σε επιδόματα για να βρεθούν 400 εκατ. ευρώ

745830-image.jpg

15-11-2016 11:41

Στις πλάτες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη έχει πέσει η εξεύρεση 400 εκατ. ευρώ προκειμένου ο Προϋπολογισμός 2017 να χρηματοδοτήσει κανονικά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) συνολικού κόστους 760 εκατ. ευρώ.

ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM κάνουν φύλλο και φτερό τα μεγέθη του σχεδίου Προϋπολογισμού 2017 εστιάζοντας στα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΚΟ, προκειμένου να εγκρίνουν το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμό που θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή έως τις 21 Νοεμβρίου.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επικρατεί διαρκής αναβρασμός ώστε να συνταχθεί ο Προϋπολογισμός του 2017 εντός των πλαισίων του προγράμματος και να κλείσει και η επόμενη χρονιά επιτυχώς με πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 1,7% του ΑΕΠ.

Η ηγεσία του ΓΛΚ εξετάζει – μεταξύ άλλων- τρόπους εξοικονόμησης 400 εκατ. ευρώ από ενσωματώσεις και καταργήσεις επιδομάτων προκειμένου να ευρεθούν πόροι για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Το όλο σχέδιο που αποκαλείται «αναδιάρθρωση των προνοιακών επιδομάτων» και στηρίζεται εν πολλοίς σε μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας προβλέπει την αναδιανομή πόρων από τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα προς το πιο φτωχό κομμάτι του πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr