Επίσκεψη Ομπάμα Live: Πώς θα πάω στη δουλειά μου – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

745758-barack-obama-background.jpg

15-11-2016 7:45

Επίσκεψη Ομπάμα Ειδήσεις: Από τα ξημερώματα της Τρίτης (15/11) η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται επί ποδός, ενώ είναι σε εξέλιξη τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το λεκανοπέδιο, προκειμένου να μετακινηθεί ο Μπαράκ Ομπάμα και η αποστολή του με απόλυτη ασφάλεια.

Η μεγάλη ημέρα έφτασε και ο Μπαράκ Ομπάμα θα πατήσει Αθήνα εντός ολίγων ωρών, με την ελληνική πρωτεύουσα να θυμίζει «φρούριο». Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες ώρες και δρόμοι που θα κλείνουν, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στην παραλιακή, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, τη Συγγρού, τη Βασιλίσσης Σοφίας. Παράλληλα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους γύρω από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και φυσικά το προεδρικό μέγαρο, το μέγαρο Μαξίμου και το Ζάππειο.

«Φρούριο» η Αθήνα – Απροσπέλαστο το κέντρο

Στα σημεία που θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αποκλείεται η περιοχή, τουλάχιστον πριν από μισή ώρα και θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές, σε ταράτσες και άλλα επίκαιρα σημεία, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, για παν ενδεχόμενο, ένα κινητό νοσοκομείο με 150 ατόμων, που έχει φτάσει, από τις ΗΠΑ.

Ακόμα και οι ελληνικές υπηρεσίες θα ενημερώνονται την τελευταία στιγμή από τους επιτελείς της ομάδας ασφάλειας του κ. Ομπάμα για τις μετακινήσεις του, ενώ μόνο η συνοδεία του και οι άνδρες ασφάλειας είναι περίπου 300 άτομα.

Από ελληνικής πλευράς, στα μέτρα θα συμμετάσχουν 4.500 άτομα, που θα συνοδεύουν τον Αμερικανό Πρόεδρο, θα αποκλείουν περιοχές και δρόμους και θα παρέχουν κάλυψη με κάθε τρόπο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο, θα γίνονται σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, θα κλείνουν δρόμοι για να περάσει ο υψηλός επισκέπτης με τη συνοδεία του και θα ανοίγουν μετά από κάποιο διάστημα, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστή η χρονική στιγμή που θα συμβαίνει η κάθε παρέμβαση.

Το κέντρο σήμερα και αύριο θα είναι απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο σχεδόν σε όλους τους δρόμους του λεκανοπέδιου.

Επί της ουσίας, ο Κηφισός αναμένεται να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης των οχημάτων, όπως και η Αττική οδός η οποία ωστόσο θα κλείσει ανά διαστήματα καθώς θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει η πομπή των οχημάτων που θα συνοδεύουν τον Μπαράκ Ομπάμα.

Εναλλακτικές οδοί για να φτάσετε στο κέντρο τις κρίσιμες ώρες που ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκέπτεται την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία είναι και η Πατησίων, η Αχαρνών, η Λιοσίων, η λεωφόρος Αθηνών, η Πέτρου Ράλλη, η Θηβών, η Πειραιώς ανά διαστήματα, η Ιερά οδός, ενώ λύση προς το κέντρο προσφέρει και ο περιφερειακός Γαλατσίου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...