Θέμα άρσης μονιμότητας στο Δημόσιο θέτει ο Θ. Καράογλου

745710-karaoglou.jpg

14-11-2016 23:46

Διευκρίνισε ότι εκφράζει προσωπική άποψη

Συγκεκριμένα, ο κ. Καράογλου, ερωτηθείς για το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με τίτλο «Ορκίζομαι» σε εκδήλωση στο Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη, απάντησε:

«Εγώ είμαι ένας από τους ανθρώπους, που έχουν την άποψη, ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί και -κατά την άποψή μου- θα πρέπει να αλλάξει. Αυτό δεν σημαίνει να πάμε από τη μονιμότητα, που σήμερα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, σε ένα καθεστώς όπου η επόμενη κυβέρνηση απολύει τους προηγούμενους υπαλλήλους κ.ο.κ. Αλλά θα υπάρχουν ισχυρά κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία θα είναι αντικειμενικά, έτσι ώστε αν ένας υπάλληλος, δημόσιος υπάλληλος, δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, βεβαίως και να απολύεται. Κάποτε τέτοια θέματα ταμπού πρέπει να τα ξεπεράσουμε, και προσωπική μου άποψη -η Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν έχει διατυπώσει επίσημα την πρόταση της επ’ αυτού του ζητήματος- είναι ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρότατα το ζήτημα της μη ύπαρξης πλέον μονιμότητας όσον αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους».

Στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Καράογλου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «με μεθοδεύσεις επιχειρεί να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του όλες τις υπηρεσίες του κράτους». Είπε ότι είναι επιβεβλημένη η συνταγματική αναθεώρηση για να θωρακιστεί το Σύνταγμα που ισχύει και να φροντίσουμε να μην «ξεθωριάσει».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr