Συρία: Νοσοκομείο στο Χαλέπι καταστράφηκε από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

745657-xx.jpg

14-11-2016 20:06

Σφοδροί βομβαρδισμοί έχουν πλήξει πολλές περιοχές της υπαίθρου δυτικά του Χαλεπίου τις τελευταίες ημέρες.

Το μοναδικό νοσοκομείο που βρίσκεται στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Ατάρεμπ, στα δυτικά περίχωρα του Χαλεπιού, καταστράφηκε από αεροπορικούς βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλά μέλη του ιατρικού προσωπικού, έκανε γνωστό μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι πολεμικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν την πόλη κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και σήμερα, θέτοντας εκτός λειτουργίας το νοσοκομείο.

Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο το ίδιο το νοσοκομείο, όπως επίσης και τις κοντινές περιοχές, επισημαίνεται.

Πρόκειται για το μοναδικό νοσοκομείο στην πόλη Ατάρεμπ και εξυπηρετεί μια περιοχή όπου διαμένουν 60.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η Μόσχα καταγγέλλει ότι αντάρτες έκαναν χρήση χημικών όπλων εναντίον του συριακού στρατού

To υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατήγγειλε ότι οι αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι έκαναν χρήση χημικών όπλων εναντίον του συριακού στρατού και ότι περίπου 30 στρατιώτες εισέπνευσαν επικίνδυνες ουσίες κατά την επίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, η επίθεση σημειώθηκε χθες το βράδυ και οι περισσότεροι από τους Σύρους στρατιώτες που νόσησαν, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο του Χαλεπιού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ κατήγγειλε ότι οι τρομοκράτες στο Χαλέπι χρησιμοποιούν χλώριο εναντίον των συριακών στρατευμάτων και του άμαχου πληθυσμού συχνότερα, ωστόσο η Δύση δεν το έχει παρατηρήσει.

«Οι τρομοκράτες στο Χαλέπι χρησιμοποιούν χλώριο εναντίον των Σύρων στρατιωτών και των αμάχων συχνότερα. Εντούτοις, κανένας από τους πολιτικούς που δηλώνουν δημοσίως ότι νοιάζονται για το Χαλέπι στη Γαλλία κι ειδικά στη Βρετανία δεν παρατηρούν αυτά τα εγκλήματα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, θέλουν να αντιμετωπίζουν ως ενόχους μονάχα της συριακές αρχές» τόνισε ο Κονασένκοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καλεί εκ νέου την ηγεσία του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) να στείλουν τους εμπειρογνώμονές του στο Χαλέπι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr