ΒΟΜΒΑ! Στο ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ η υπόθεση Αντζουλάτου

12717276_10201646471879458_5077096934456748418_n

14-11-2016 19:27

Έχω ασχοληθεί με την συγκεκριμένη ιστορία εδώ και μήνες. Και το έκανα πολύ προσεκτικά καθώς πρόκειται για μια πολύ σκοτεινή υπόθεση. Μια υπόθεση που αφορά στον θάνατο μιας νέας γυναίκας… και στην κόρη της που έχει βάλει στόχο ζωής να αποδείξει ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Η επιχειρηματίας Ρόζα Αντζουλάτου υπέβαλε στις 4 Ιουλίου 2016 μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατ΄αγνώστων ισχυριζόμενη ότι ο θάνατος της μητέρας της Αγγελικής Αντζουλάτου προήλθε από δολοφονία. Η μηνυτήρια αναφορά έλαβε αριθμό ΑΒΜ Γ 2016/1227 και ο Εισαγγελέας Πλημ/κών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών (ΓΑΔΑ), ώστε να ερευνηθεί από εξειδικευμένους αστυνομικούς σε σοβαρό επίπεδο η καταγγελία της Ρόζας Αντζουλάτου για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως της μητέρας της. Ηδη η υπόθεση βρίσκεται στη ΓΑΔΑ.

Για την ιστορία να σας πώ ότι η μητέρα της μηνύτριας βρέθηκε την Κυριακή το μεσημέρι (13.35) της 12.02.2015 από διερχόμενο περιπατητή στη θαλάσσια περιοχή της Βούλας μπροστά στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ» και στη συνέχεια ανασύρθηκε στην ακτή από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου στις 15.00 βεβαιώθηκε ο θάνατός της.

Η Ιατροδικαστής στην έκθεσή της διαπίστωσε ότι ο θάνατος προήλθε «συνεπεία πνιγμού εντός ύδατος». Η κόρη της νεκρής όμως δεν αποδέχεται τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, δεδομένου ότι έρχονται σε αντίθεση με την τοξικολογική εξέταση, τα ευρήματα, την ύπαρξη αυτόπτη μάρτυρα και την άποψη άλλου ιατροδικαστή με αντίθετες απόψεις από την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση.

Ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, εντόπισε ότι ένα από τα τραύματα της μητέρας της μηνύτριας ήταν προθανάτιο, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρξε κτύπημα πριν το θάνατό της. Επίσης υπάρχει μαρτυρία χειμερινού κολυμβητή, που βρισκόταν στο σημείο όπου πέθανε η Αντζουλάτου, ο οποίος ρητά δηλώνει ότι δεν την είδε να εισέρχεται στη θάλασσα ούτε να επιπλέει το πτώμα της, παρότι ήταν παρών τους επίμαχους χρόνους..

Η Αγγελική Αντζουλάτου 55 ετών αγαπούσε τη ζωή και είχε ζήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα επεισόδια οικογενειακής βίας και αντιμετώπιζε εχθρικό περιβάλλον. Η ίδια δεν αγαπούσε τη θάλασσα και δεν πήγαινε βόλτες παραθαλάσσιες και απορεί κανείς πως βρέθηκε σε περιοχή που δεν συνήθιζε να πηγαίνει.

Η μέχρι τώρα έρευνα από το Λιμεναρχείο κινήθηκε σε ερασιτεχνικά επίπεδα. Δεν έγινε εξέταση DNA στα πράγματα της Αντζουλάτου που βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή και δεν ερευνήθηκε η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας. Την ίδια αντιμετώπιση είχε η υπόθεση και από τις λοιπές δημόσιες υπηρεσίες.

Η έρευνα που διετάχθη από την Εισαγγελία Αθηνών και θα διεξαχθεί από το Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ είναι η απαρχή μιας ουσιαστικής έρευνας. Ο δικηγόρος της κας Ρόζας Αντζουλάτου Βασίλης Χειρδάρης παρακολουθεί πολύ στενά την υπόθεση και θα ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών. Επίσης εάν υπάρξει καθυστέρηση στην έρευνα ο συνήγορός της θα κάνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου για μη αποτελεσματική και έγκαιρη διερεύνηση των αιτίων θανάτου της Αγγελικής Αντζουλάτου, όπως υποχρεούται η Ελλάδα από το άρθρο 2 της ΕΣΔΑ.

Πηγή: nassosblog

loading...