Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί και πότε

745516-5234234.jpg

14-11-2016 12:36

Επίσκεψη Ομπάμα: Με… τεταμένα νεύρα θα υποδεχτούν αύριο, Τρίτη (15/11/2016) οι Αθηναίοι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς οι κλειστοί δρόμοι και οι προσαρμογές στην κυκλοφορία αναμένονται πολλές, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι ρυθμίσεις θα αρχίσουν να τίθενται σταδιακά σε εφαρμογή από σήμερα (14/11/2016) το βράδυ, ενώ αναμένονται αποκλεισμοί δρόμων αλλά και ολόκληρων περιοχών.

Τα μέτρα Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δρακόντεια για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, καθώς σε συναγερμό βρίσκονται η Αντιτρομοκρατική, η ΕΥΠ και η Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, ενώ προβλέπεται εξονυχιστικός έλεγχος σε χώρους και κτίρια από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στην ανίχνευση εκρηκτικών.

Αν και το οριστικό σχέδιο αναμένεται να εκπονηθεί τελευταία στιγμή, με τα έως τώρα δεδομένα θα κλείνουν εντελώς οι δρόμοι απ’ όπου θα περάσει ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος, ενώ θα αναπτυχθούν τουλάχιστον τρεις ζώνες ασφαλείας με ελεύθερους σκοπευτές διασκορπισμένους κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής που θα κινηθεί και θα διαμείνει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Καθώς το επιτελείο του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου κρατάει σαν επτασφράγιστο μυστικό το πρόγραμμά του στην Αθήνα, το σίγουρο είναι ότι το κέντρο της πόλης θα είναι απροσπέλαστο για τους πολίτες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να γίνουν και σε μεγάλο κομμάτι των παραλιακών προαστίων. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι σε κάθε μετακίνηση του Μπαράκ Ομπάμα, οι δρόμοι θα κλείνουν μισή ώρα πριν.

Τη δύσκολη κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας αναμένεται να επιδεινώσουν τόσο η στάση εργασίας σε Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ που είναι προγραμματισμένη για αύριο, καθώς και οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου που αναμένεται να βγάλουν στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr