Απάντηση ΑΔΕΔΥ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο: Πράξη πολιτικής χυδαιότητας η στάση της κυβέρνησης

745511-adedy.jpg

14-11-2016 12:23

Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την αφίσα που εξέδωσε για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, απαντώντας παράλληλα και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο για τα περί «πολιτικης χυδαιότητας».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «Πράξη πολιτικής χυδαιότητας και αυταρχισμού είναι να μην συναντάς επί ένα χρόνο και να απαξιώνεις την Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει, πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναντούσαν σε τακτικά χρονικά διαστήματα την ΑΔΕΔΥ και τώρα που είναι στην κυβέρνηση αρνούνται να συναντηθούν μαζί της, γιατί «πρέπει να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτά που κάνουν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. “ανακάλυψε” για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την αφίσα που εξέδωσε για τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, τον οποίο πάνω από ένα χρόνο τον “αναζητά” η Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων για να συζητήσει μαζί του τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και δεν τον βρίσκει πουθενά. Δεν έχει ποτέ χρόνο. Βέβαια πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015 τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη – τότε αντιπολίτευση – και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συναντούσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα και τους αγώνες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Τότε, προφανώς, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. “εξυπηρετούσε” τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς. Τώρα που είναι στην Κυβέρνηση και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτά που κάνουν αρνούνται επί ένα και πλέον χρόνο να συναντηθούν μαζί της.

“Πράξη πολιτικής χυδαιότητας”, λοιπόν, δεν είναι η αφίσα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πράξη πολιτικής χυδαιότητας και αυταρχισμού είναι να μην συναντάς επί ένα χρόνο και να απαξιώνεις την Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, που εκπροσωπεί 560.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Όσο για τις λέξεις “κανιβαλισμός” και “ανθρωποφαγία” που χρησιμοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα τον παραπέμψουμε στη λαϊκή παροιμία: “Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί”.

Αντί, λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να “ψέγει” την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την αφίσα -χαιρόμαστε πραγματικά που την πρόσεξε- καλό είναι να υπενθυμίσει στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών τη δέσμευση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (Ιούλιος 2016) ότι θα συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για να συζητήσει το θέμα των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Εκτός κι αν ακόμη κι αυτό –η άρνηση συζήτησης με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.- είναι κυβερνητική επιλογή.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr