Η οικονόμος της οικογένειας Ωνάση θυμάται: «Εγώ έφτιαξα τον γάμο της Τζάκι με τον Αρίστο»


14-11-2016 8:20

Η οικονόμος της οικογένειας Ωνάση, Γεωργία Βέττα θυμάται τον γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση και της Jackie Kennedy και αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες για πρώτη φορά. 

Η κυρία Βέττα μιλά στη Freddo  με αφορμή την κινηματογραφική υπερπαραγωγή με τίτλο «Τζάκι», η οποία  βγαίνει και στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Στην γκαρσονιέρα της στα νότια προάστια η 91χρονη σήμερα Γεωργία Βέττα έχει κλεισμένη όλη την ιστορία της οικογένειας Ωνάση. Για 15 ολόκληρα χρόνια ήταν «εσωτερική» στο σπίτι του Αρίστου.

 «Από τα χέρια μου περνούσαν τα πάντα. Έλεγχα τα φαγητά, τα ραντεβού, τι θα φορέσει η οικογένεια, τα πάντα. Ο Αριστος δεν έκανε χωρίς εμένα. Η Κάλλας με φώναζε “χρυσέ μου άνθρωπε”. Γι αυτό και πήγαινα και σε όλα τα ταξίδια που έκανε με το “Χριστίνα” ανά την υφήλιο», λέει σήμερα η υπερήλικη γυναίκα, ανοίγοντας έτσι το άλμπουμ των αναμνήσεων της.

-Ποιες είναι οι πρώτες εικόνες που θυμάστε κατά την προετοιμασία του χρυσού γάμου;

«Πριν τον γάμο ήρθε στον Σκορπιό η πεθερά της Τζάκι και μάνα του αδικοχαμένου προέδρου, του Τζον Κένεντι, η Ρόζι Κένεντι. Ήταν στιλάτη, πολύ όμορφα ντυμένη. Δεν κάθισε πολλές μέρες. Ήρθε απλά για να δει πού θα γίνει ο γάμος. Πονεμένη γυναίκα. Της είχαν σκοτώσει το παιδί της και ακόμα πονούσε».

-Πώς σας ανακοίνωσε ο Αρίστος τον γάμο του με την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ;

«Μου λέει: “Γεωργία, ετοιμάσου, έχουμε γάμο”. Εγώ νόμιζα με την Κολλάς. Και μου απαντάει: “Νύφη θα είναι η Τζάκι Κένεντι”. Τότε η Μαρία έφυγε εν μια νυκτί. Εξαφανίστηκε όταν έμαθε ότι ο Αριστος νταραβερίζεται με την Κένεντι. Ψάχναμε 15 μέρες για να βρούμε τη Μαρία σε όλον τον κόσμο. Πουθενά. Είχε τόσο πολύ πονέσει με αυτό που της έκανε, που δεν του ξαναμίλησε ποτέ».

-Τι ετοιμασίες κάνατε για τον γάμο;

«Καταρχήν ο Αριστος έφερε με ειδική πτήση κάτι Σαουδάραβες. Το σπίτι απ έξω ήταν περικυκλωμένο με Αστυνομία. Μπαίνουν μέσα τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Σάστισα. Ο αστυνομικός της φρουράς του σπιτιού μου λέει: “Γεωργία, άπλωσε πάνω στο τραπέζι μια τσόχα”. Πηγαίνω, τη φέρνω,   την απλώνω και ανοίγει τις δύο βαλίτσες και τις αδειάζει πάνω στο πελώριο τραπέζι. Μου γύρισαν τα μάτια: χρυσαφικά,  ρολόγια, όλα  από  ατόφιο  χρυσάφι. Έπαθα σοκ. Ρωτάω τον φρουρό: ‘Τι είναι αυτά, βρε;” και μου απαντάει: “Τα δώρα των καλεσμένων του γάμου”. Κάποια στιγμή ο Ωνάσης είχε μια έντονη λογομαχία με τους Σαουδάραβες για ένα πανάκριβο περιδέραιο από διαμάντια. Δεν συμφωνούσαν στην τιμή. Το παίρνουν οι Σαουδάραβες και πάνε να φύγουν. Τότε ο Αριστος τους λέει: “Τελευταία σας ευκαιρία”, Και οι Σαουδάραβες γύρισαν και του το έδωσαν με την τιμή που τους είχε προτείνει. Μιλάμε, τότε αγόραζες πολυκατοικίες με τα λεφτά που τους έδωσε».

-Στον Σκορπιό ποιες ήταν οι ετοιμασίες;

«Μου ζήτησε ο Αριστος να πάρω ένα τεράστιο τόπι από χαλί της Ολυμπιακής και να το πάω με πτήση στο νησί. Ήταν το χαλί πάνω στο οποίο θα πατούσε η Τζάκι. Και απλωνόταν από το σπίτι στον Σκορπιό μέχρι το εκκλησάκι. Πολλά, πολλά μέτρα».

-Οι προσκεκλημένοι του γάμου ήταν πολλοί;

«Οχι. Πολύ λίγοι. Όταν τα παιδιά της Τζάκι είδαν τη μάνα τους νύφη, σάστισαν. Ρωτούσαν λοιπόν τον Αλέξανδρο τι συμβαίνει, και εκείνος πικραμένος τους απάντησε: “Για την Ελλάδα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα. Δεν ξέρω αν είναι για εμάς”».

-Τι άνθρωπος ήταν η Τζάκι;

«Δεν μιλούσε πολύ. Καμιά φορά πήγαιναν με τον Αριστο στη “Νεράιδα” και τα έσπαγαν με τον Κόκκοτα. Είχε βγάλει σε δίσκο το τραγούδι “Λεβεντόπαιδο Αριστο, μπες στο μαγαζί και κλείστο”. Μετά έρχονταν σπίτι και έβαζαν το ίδιο τραγούδι μέχρι το πρωί. Και έπιναν και γλεντούσαν οι δυο τους. Εν αντιθέσει προς την Κάλλας, η οποία ήταν ψυχούλα. Η Κάλλας κάθε φορά που έβλεπε το προσωπικό τους έδινε φιλοδώρημα. Από την Τζάκι δεν είχαμε δει ποτέ ούτε το χρώμα που έχει το δολάριο».ΠΗΓΗ : Gossip-tv.gr