Επίσκεψη Ομπάμα: Με το «κτήνος» θα γίνουν οι μετακινήσεις του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα

745395-gpa02-09image.jpg

14-11-2016 2:38

Ειδήσεις για Επίσκεψη Ομπάμα: Λίγα εικοσιτετράωρα έχουν μείνει για την επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα και όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, τα πάντα έχουν σχεδιαστεί στην λεπτομέρεια.

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα μετακινηθεί με το φημισμένο Cadillac One, που είναι η ονομασία του προεδρικού αυτοκινήτου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Cadillac One είναι ένα θωρακισμένο όχημα, το οποίο είναι σχεδιασμένο να προστατεύει τον Αμερικανό πρόεδρο από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το παρατσούκλι του Cadillac One, είναι το «The Beast», δηλαδή το τέρας, και όχι άδικα, βάσει της ασφάλειας αλλά της τεχνολογίας που προσφέρει.

Το αυτοκίνητο το κατασκευάζει η General Motors και είναι το μοναδικό που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος Ομπάμα στις μετακινήσεις του.

Έχει μήκος 5,5 μέτρα, ύψος 1,8 μέτρα ζυγίζει 8 τόνους.Κάτω από το καπό μεταφέρει μια μηχανή V8 6,6 λίτρων.

Η τελική ταχύτητα που μπορεί να πιάσει είναι τα 97χλμ., τα 100 χιλιόμετρα μπορεί να τα φτάσει σε σχεδόν 15 δευτερόλεπτα και η τιμή του ξεπερνά το 1 εκ. δολάρια.

1280px Obama

Το θωρακισμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Μπαράκ Ομπάμα είναι το ασφαλέστερο όχημα στον πλανήτη. Οι πόρτες είναι αδιαπέραστες καθώς είναι κατασκευασμένες από  χάλυβα πάχους 20 εκατοστών και κάθε πόρτα ζυγίζει όσο η πόρτα ενός αεροσκάφους Boeing 747.

Λάστιχα ενισχυμένα από Κέβλαρ – αλεξίσφαιρο υλικό, που μπορεί να κινηθεί το όχημα, ακόμη και αν καταστραφούν.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr