Θεσσαλονίκη: Τον «πρόδωσε» το DNA

744790-dna-sillispi.jpg

11-11-2016 14:08

Βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες διπλής ληστείας σε τράπεζες της Καλαμαριάς «πρόδωσαν» έναν από τους ληστές.

Ένας 34χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος κρατείται ήδη στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα, ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες ληστειών το καλοκαίρι του 2008, σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Καλαμαριά, με λεία 42.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι ταυτότητες των δύο συνεργών του παραμένουν άγνωστες και ερευνώνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, βιολογικό υλικό που βρέθηκε στη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι τρεις δράστες ως μέσο διαφυγής, ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά με τον 34χρονο, ύστερα από εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ενώ προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησής του επαναξιολογήθηκε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των τραπεζών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το διπλό «χτύπημα» είχε σημειωθεί το πρωί της 14ης Αυγούστου 2008, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ερυθρού Σταυρού, στο Βότση Καλαμαριάς, όπου βρίσκονταν δίπλα δίπλα οι τράπεζες – «στόχοι».

Φορώντας κράνη και κρατώντας όπλα, δύο εκ των δραστών εισέβαλαν στο πρώτο υποκατάστημα και την ίδια ώρα ο τρίτος, που φαίνεται ότι ήταν ο 34χρονος, μπήκε σε διπλανό κατάστημα.

Από την πρώτη τράπεζα απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 33.112 ευρώ και από τη δεύτερη το ποσό των 9.245 ευρώ. Σχεδόν ταυτόχρονα ολοκλήρωσαν τη δράση τους και επιβιβάστηκαν και οι τρεις σε μία μοτοσικλέτα, με την οποία διέφυγαν. Το δίκυκλο βρέθηκε την ίδια μέρα στην ίδια περιοχή και, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr