Οργή ΝΔ εναντίον Παππά: Οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας πρέπει να παραμείνουν στην ΕΥΠ

744810-nd_kthrio.jpg

11-11-2016 13:10

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε σήμερα, Παρασκευή (11/11/2016) δημοσίευμα της «Καθημερινής» σύμφωνα με το οποίο η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Eπιθέσεων (CERT) μεταφέρεται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

«Ο υπουργός που επεδίωξε να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις και κατονομάστηκε ως χρηματοδότης σάιτ που υπηρετούσε την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, πάει να πάρει στα χέρια του τμήμα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Όχι ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά ως άμεσος διαχειριστής τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη μεθόδευση της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Παππά, που προσθέτει μια ακόμα σκιά στο πώς λειτουργεί αυτή η Κυβέρνηση.

Οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας πρέπει να παραμείνουν στην Ε.Υ.Π., η οποία οφείλει να έχει αυστηρά υπηρεσιακή λειτουργία.

Το Υπουργείο που δημιουργήθηκε για χάρη του κ. Παππά, θα έπρεπε να ασχολείται με την κοινωνία της πληροφορίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος και όχι να αποτελέσει εργαλείο για κάθε λογής μεθοδεύσεις».

Σύμφωνα, πάντα, με την «Καθημερινή», η σχετική μεταφορά της CERT στο νεοσύστατο υπουργείο προβλέπεται στο Προεδρικό Διάταγμα 123, για τη «Σύσταση υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής», που δημοσιεύθηκε στις 4 Νοεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, στο πρόσφατο παρελθόν (Αύγουστος 2015), η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων της ΕΥΠ είχε ερευνήσει υπόθεση υποκλοπής των emails 15.000 Ελλήνων πολιτών. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, αντίστοιχα, είχε τεθεί επικεφαλής έρευνας για επιθέσεις της ομάδας χάκερ «Armada Collective» σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr