Πολλούς «ανεξάρτητους» υποστηρίζει ο Σπίρτζης στο ΤΕΕ

tee-thumb-large

11-11-2016 12:40

Οι εκλογές του Τεχνικού Επιμελητήριου στις 20 Νοέμβρη κρίνονται σημαντικές, καθώς πάνω από 100 χιλιάδες μηχανικοί έχουν δικαίωμα ψήφου – και συνήθως ψηφίζουν περίπου 40 χιλιάδες από αυτούς. Σε μια έντονη πολιτική περίοδο, μια τόσο μεγάλη πανελλαδική κάλπη βγάζει συμπεράσματα…

Ίσως για αυτό ο επί δεκαετίες συνδικαλιστής (του ΠΑΣΟΚ, τα περισσότερα χρόνια) και σήμερα Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης δηλώνει επισήμως ότι εκείνος δεν ασχολείται παρά μόνο με τα υπουργικά του καθήκοντα. Στο παρασκήνιο όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Οι άσπονδοι φίλοι του λένε ότι «κρύβεται» πίσω από άλλους, γιατί φοβάται την ήττα! Μάλιστα στην τελευταία κάλπη, αυτήν του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, όπου έγιναν εκλογές τον Ιούλιο, η παράταξη ΠΡΟ.ΣΥ.ΜΟ που κατέβασε με συνεργάτες του, καταποντίστηκε και ήρθε πέμπτη και καταϊδρωμένη!

Για αυτό το λόγο, στις εκλογές του ΤΕΕ κατεβαίνουν κάποιες «νέες» και «ανεξάρτητες» παρατάξεις, οι οποίες όμως δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ότι αποτελούνται από γνωστά και παλαιά πρόσωπα ούτε ότι έχουν άμεσες σχέσεις με τον Χρήστο Σπίρτζη.

Η παλιά παράταξη του Σπίρτζη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, διασπάστηκε και κατεβαίνει αυτόνομη σήμερα με όσους έχουν παραμείνει στο χώρο του κινήματος με την επίσημη στήριξη του κόμματος.

Όμως οι «αληθωρούντες» προς τον ΣΥΡΙΖΑ φίλοι του Χρήστου Σπίρτζη έφυγαν και έφτιαξαν άλλη «αδέσμευτη» παράταξη, την Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών, με επικεφαλής τον Θανάση Γιανναδάκη, επί χρόνια νο2 και συνδικαλιστικό “alter ego” του σημερινού Υπουργού Υποδομών που ήταν μέχρι πρόσφατα πρόεδρος στο ΤΕΕ της Πάτρας. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι τον Θανάση Γιανναδάκη υποστηρίζει ενεργά η Ακριβή Χάραρη, η οποία είναι περιφερειάρχης της ΝΔ στην Αχαϊα. Παράλογο, θα σκεφτόταν κανείς. Όχι τόσο, αν συνυπολογίσει ότι η αδελφή της Ευαγγελία Χάραρη, είναι η συντονίστρια του Υπουργικού Γραφείου του… Χρήστου Σπίρτζη!

Στη Δυτική Μακεδονία κατεβαίνει «ανεξάρτητος» ο Δημήτρης Μαυροματίδης και στην Ανατολική Κρήτη ο Γιάννης Χαρωνίτης, και οι δύο γνωστό συνεργάτες του πρώην Προέδρου του ΤΕΕ. Στην Κέρκυρα κατεβάζει «ανεξάρτητη» παράταξη ο Νίκος Τριάντος, ο οποίος προσπαθεί – και αυτός – να πείσει ότι είναι «αδέσμευτος» αλλά στο νησί λέγεται ότι ο αδελφός του είναι  κουμπάρος του Χρήστου Σπίρτζη!

Και τα «κρυφά» παιδιά του Σπίρτζη συνεχίζονται… Ακόμη και άμεσος συνεργάτης του στο Υπουργείο, διορισμένος σύμβουλος του Χρήστου Σπίρτζη, ο Αντώνης Σαμιωτάκης, ο οποίος χειρίζεται το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών στις συζητήσεις με τους θεσμούς κατεβαίνει ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος με άλλη, «ανεξάρτητη» παράταξη που ασχολείται «μόνο» με τα θέματα χημικών μηχανικών και μηχανικών περιβάλλοντος.

Αυτά όσον αφορά τους «φίλους» και «συγγενείς». Γιατί οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει και άλλες επιρροές, σε άλλες παρατάξεις. Αν κανείς κοιτάξει τους υποψηφίους της παράταξης «Πρόοδος και Αναβάθμιση ΤΕΕ» (με ισχυρό άντρα τον επίσης παλαιό ΠΑΣΟΚο πρόεδρο της ομοσπονδίας τέννις Σπύρο Ζαννιά) αλλά και την «κοινοπραξία» των παρατάξεων «Ανασυγκρότηση» και «Επανεκκίνηση ΤΕΕ», θα καταλάβει πολλά…

loading...