Επίσκεψη Ομπάμα: Φόβοι για νέο χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας

744737-2632943.jpg

11-11-2016 11:13

«Αστακό» θα θυμίζει η Αθήνα τις επόμενες ημέρες εν όψει της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν φόβους τους για νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της πρωτεύουσας, μετά την επίθεση αγνώστων τα ξημερώματα της Πέμπτης το πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της πόλης.

Ανήσυχη η ΕΛ.ΑΣ μετά την τρομοκρατική ενέργεια κατά της γαλλικής πρεσβείας στο κέντρο της πρωτεύουσας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (10/11), Έλληνες και ξένοι αξιωματικοί τώρα επαναπροσδιορίζουν το σχέδιο ασφαλείας για την άφιξη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Αυτό που τους προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η ευκολία με την οποία οι τρομοκράτες κινήθηκαν και προκάλεσαν «πλήγμα» στην πρεσβεία. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στόχος των δύο τρομοκρατών, που κινήθηκαν με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και πέταξαν τη χειροβομβίδα, δεν ήταν η γαλλική πρεσβεία αλλά ένας καλά φυλασσόμενος στόχος, σημειολογικού χαρακτήρα, αφού το «χτύπημα» έγινε απέναντι από τη Βουλή και το υπουργείο Εξωτερικών και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το Μέγαρο Μαξίμου.

2632939

Αλλάζουν άμεσα τα μέτρα ασφαλείας – Θα λειτουργήσει το SEPURA;

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προχωρά τώρα σε επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της αστυνόμευσης γύρω από πρεσβείες και στόχους ξένων συμφερόντων. Μάλιστα, θα γίνουν αλλαγές και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των περιπολιών, ώστε να μην αποτελούν εύκολο στόχο.

Τα τελευταία 24ωρα γίνονται πυρετώδεις συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη ΓΑΔΑ ανάμεσα σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και Αμερικανούς αξιωματούχους. Πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρουν ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκε είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τις επικοινωνίες των αστυνομικών. Και αυτό διότι οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι οι Έλληνες αστυνομικοί χρησιμοποιούν αναλογικούς ασυρμάτους με αποτέλεσμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις κακοποιοί να ακούνε τα πάντα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στα μέτρα, το διήμερο της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα, να χρησιμοποιήσουν ξανά μετά από πολύ καιρό ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας (ονόματι Sepura) και όχι το απαρχαιωμένο αναλογικό σύστημα. Πρόκειται για μία κίνηση ενδεικτική του πόσο πιέζουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προκειμένου τα μέτρα ασφαλείας να είναι αψεγάδιαστα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr