Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογίας του ΑΠΘ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

744614-ieronumos.jpg

10-11-2016 22:38

Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογίας του ΑΠΘ αναγορεύτηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η τελετή αναγορεύσεως πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΑΠθ, παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Πανεπιστημιακών, Καθηγητών, του Περιφερειάρχη, των Αρχών του Στρατού και της Αστυνομίας, καθώς και του προσωπικού της Σχολής και πλήθος κόσμου.

Πριν από την έναρξη της τελετής εψάλλησαν ύμνοι από τον Βυζαντινό Χορό της Θεολογικής Σχολής “Οι Τρείς Ιεράρχες”.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ανέγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος μεταξύ άλλων συνεχάρη τον τιμώμενο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την τιμή της αναγόρευσης η οποία αποτελεί επιβράβευση της μακράς αναγνωρισμένης προσφοράς του.

Την έναρξη κήρυξε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητής Μιλτιάδης Δ. Κωνσταντίνου, ο οποίος στην αρχή του χαιρετισμού του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μακαριωτάτου, τονίζοντας ότι “ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρασύρθηκε ποτέ από τις σειρήνες του λαϊκισμού.”

Επίσης ο κ. Κωνταντίνου υπογράμμισε πως ο Αρχιεπίσκοπος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του λαού, από τον οποιοδήποτε θεσμό της χώρας, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Οι θεολογικές σχολές μπορούν να συζητούν και να αναζητούν λύσεις σε θέματα που η Ιεραρχία αδυνατεί να συζητήσει, καθώς ως Ακαδημαϊκά Ιδρύματα δεν ασκούν διοίκηση και τα Μέλη του παραμένουν στην πλειονότητα προσηλωμένα στην επίτευξη των στόχων της Εκκλησίας ακόμα και όταν δέχονται άδικες επιθέσεις από φονταμενταλιστικούς κύκλους, που δυστυχώς απειλούν να αλώσουν ένα μικρό ευτυχώς κομμάτι της Ιεραρχίας της Εκκλησίας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης κ. Κωνταντίνου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr