Χίος: Νέος εμπρησμός και επεισόδια από μετανάστες στον καταυλισμό της Σούδας (videos)

744331-xios.jpg

10-11-2016 2:38

Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα οι εργαζόμενοι στον καταυλισμό της Σούδας είδαν τα κοντέινερ των ΜΚΟ και τους χώρους εργασίας τους να τυλίγονται στις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr, ένας Ιρανός μετανάστης επιτέθηκε σε μία ομοεθνή του χτυπώντας την στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Λίγα λεπτά πιο μετά ο ίδιος μετανάστης μαζί με άλλα δύο άτομα άρχισε τα επεισόδια σπάζοντας τα τζάμια των κοντέινερ την ώρα που μέσα σε αυτά βρίσκονταν εργαζόμενοι.

Αργότερα ακολούθησε και η πυρκαγιά που εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων εξαπλώθηκε γρήγορα και στους διπλανούς χώρους που έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός, με τους αίτιους των επεισοδίων να ρίχνουν κάτω σκηνές και να προσπαθούν να διαφύγουν, ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, με την υπόδειξη κατοίκων της περιοχής και μεταναστών, οι άνδρες του Λιμεναρχείου Χίου τους συνέλαβαν.

Οι άθλιες συνθήκες διαμονής των μεταναστών δημιουργούν καθημερινά εκρηκτικό κλίμα στον καταυλισμό, και μάλιστα πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που προκαλούν σοβαρά επεισόδια.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση διακοπή λειτουργίας του καταυλισμού αφού όπως λένε την καθημερινότητά τους έχει επισκιάσει ο φόβος και η αγανάκτηση για την αδιαφορία του κράτους.

Πηγή: politischios.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr