Αυτά είναι τα αμύθητης αξίας κλοπιμαία των «μαφιόζων» διαρρηκτών (pics&vid)

742620-astinomia8.jpg

04-11-2016 14:42

Σαν καλοδουλεμένη μηχανή λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση που είχε «ρημάξει» σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, με ληστείες σε Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη και εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Για την ακρίβεια επρόκειτο για δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συνεργάζονταν μεταξύ τους με κοινό σκοπό τις κλοπές τις οποίες διέπρατταν με ιδιαίτερο επαγγελματισμό, αχρηστεύοντας μηχανισμούς ασφαλείας και αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, χρηματοκιβώτια και τιμαλφή.

astinomia4

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη, η οργάνωση ήταν διαρθρωμένη σε δομικό μοντέλο «μαφίας οικογενειακού σχήματος», λειτουργούσε με βάση σχεδιασμό, είχε κατανείμει διακριτούς ρόλους και κινούνταν σε προκαθορισμένους χρονικά και γεωγραφικά χώρους και περιοχές.

Η εγκληματική οργάνωση διέθετε επιμέρους βραχίονες που κάλυπταν όλο το πλέγμα της δράσης τους ενώ στο επιχειρησιακό τους σκέλος χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένη επιχειρησιακή μεθοδολογία και τεχνογνωσία.

astinomia3

Όπως τόνισε ο κ. Παπαζαφείρης, τα ηγετικά στελέχη του εγκληματικού δικτύου, έχοντας αποκομίσει από την εγκληματική τους δραστηριότητα μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ζούσαν πολυτελή ζωή χωρίς να έχουν επαγγελματική δραστηριότητα ή άλλους πόρους διαβίωσης.

astinomia14

Αυτή, ήταν μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες και 37 δικαστικοί λειτουργοί.

Συνελήφθησαν 41 μέλη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, μετά από περισσότερες από 60 έρευνες.

astinomia9

Τα νούμερα είναι μυθικά:

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα.

astinomia7

Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου εμπλέκονται σε εκατοντάδες περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συνδεθεί προανακριτικά με 300 περίπου υποθέσεις.

Περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Δείτε το βίντεο της Αστυνομίας, με κατασχεμένα τιμαλφή και άλλα αντικείμενα:

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr