Ο «Μπάμπης ο Φλου», ο «Ρόκι» και ο «Βενιζέλος ο παχύς» στο κύκλωμα με τις διαρρήξεις

742492-evelpidon2.jpg

04-11-2016 8:26

Προθεσμίες για Δευτέρα και Τρίτη έλαβαν προκειμένου να απολογηθούν 37 εκ των 89 εμπλεκομένων στο πολυπλόκαμο κύκλωμα που «θέριζε» σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Κλοπές και ληστείες στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη, «εισβολές» σε σπίτια διασήμων και μια απίστευτη οργάνωση διαιρεμένη σε υποομάδες αποκαλύπτει το διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Η πρώτη πληροφορία που έφτασε στα χέρια των αστυνομικών αρχών έκανε λόγο για «εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από άτομα της φυλής ΡΟΜ, που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και έκανε κλοπές με ιδιαίτερο επαγγελματισμό, αχρηστεύοντας μηχανισμούς ασφαλείας και αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, χρηματοκιβώτια και τιμαλφή».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, δεν πρόκειται για ομάδα με αυστηρή πειθαρχία, αλλά «κυρίαρχο χαρακτηριστικό ήταν η σταθερή επιχειρησιακή δομή και η αφθονία υλικοτεχνικού εξοπλισμού».

Κομβικό σημείο της επιτυχίας της ομάδας ήταν ότι είχαν εξασφαλίσει και δημιουργήσει εκ των προτέρων την υποδομή για την διάθεση της…λ είας τους. Κοσμήματα, ρολόγια, τιμαλφή και λίρες προωθούνταν σε συγκεκριμένους κλεπταποδόχους με τους οποίους είχε αναπτυχθεί σχέση εμπιστοσύνης έπειτα από μακροχρόνια συνεργασία. Μάλιστα, χθες σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι στο κύκλωμα φέρεται να συμμετείχε και γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των ενδυμάτων.

Κινητά «φαντάσματα», κωδικοποιημένες ατάκες και κατέστησαν δυσκολότερο τον εντοπισμό τους και την αποκάλυψη του κυκλώματος. «Στις μεταξύ τους συνομιλίες, προϊδεασμένοι για τυχόν συνακρόαση από αστυνομικούς, δεν μιλούσαν ανοιχτά για τις παράνομες πράξεις τους αλλά χρησιμοποιούσαν συγκεκαλυμμένες εκφράσεις και λέξεις», αναφέρεται στο διαβιβαστικό.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr